De ce nu a mai ajuns Ianis Hagi la naționala mare a României. Motivul din spatele deciziei

Marian Cărăvan 09.11.2020, 11:37
De ce nu a mai ajuns Ianis Hagi la naționala mare a României. Motivul din spatele deciziei

Echipa națională a României mai are de susținut trei meciuri în acest an. Atunci când a făcut convocările, selecționerul Mirel Rădoi l-a omis pe Ianis Hagi. S-a aflat acum motivul din pstale deciziei.

De ce nu a mai ajuns Ianis Hagi la naționala mare. S-a aflat motivul din spatele deciziei lui Mirel Rădoi

Neconvocarea lui Ianis Hagi la naționala mare, pentru ultimele trei meciuri din acest an, a stârnit discuții aprinse. Selecționerul Mirel Rădoi nu l-a inclus pe Ianis Hagi pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, din luna noiembrie. Totuși, internaționalul român a fost convocat la naționala U21, pentru meciul cu Danemarca. S-a aflat de ce Mirel Rădoi nu l-a convocat pe Ianis Hagi la echipa mare și a ajuns din nou în lotul „tricolorilor mici”.

Fostul internațional Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, a comentat situația lui Ianis Hagi, trimis din nou la echipa de tineret. Potrivit oficialului de la Viitorul, motivul selecționerului Mirel Rădoi de a-l lăsa pe Ianis alături de echipa națională de tineret este importanța meciului cu Danemarca. Astfel, o victorie în meciul de pe 17 noiembrie ar califica România U21 la Europeanul din 2021.

„Nu știu exact motivul, dar din ce am înțeles Rădoi l-a lăsat pe Ianis la naționala de tineret fiindcă are meci foarte important cu Danemarca”, a declarat Gică Popescu la TV Telekom Sport.

Naționala mare a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a pierdut barajul cu Islanda.

Mirel Radoi nu l-a mai convocat pe Ianis Hagi la nationala mare. Motivul invocat
Mirel Radoi nu l-a mai convocat pe Ianis Hagi la nationala mare. Motivul invocat

Jucătorii convocați de Mirel Rădoi pentru meciurile din noiembrie

*Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);

*Fundași: Cristian Ganea (Aris Salonic, 5/0) Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0);

*Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

*Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

Mihai Bălașa (Universitatea Craiova) a fost înlocuit, în urma unei accidentări, de Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), jucător aflat la prima convocare.

România joacă un amical cu Belarus, pe 11 noiembrie, de la ora 19:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. „Tricolorii” vor disputa apoi două meciuri din Liga Națiunilor: pe 15 noiembrie, ora 21:45, cu Norvegia (pe Arena Națională) și pe 18 noiembrie, ora 21:45, cu Irlanda de Nord (la Belfast).

Urmăriți Impact.ro și pe