De ce e bine să ții nucile și migdalele în apă. Efectul este fabulos, vei face asta mereu

Ana-Maria Tudor 19.04.2023, 15:29
De ce e bine să ții nucile și migdalele în apă. Efectul este fabulos, vei face asta mereu

Pentru a beneficia de nutrienții nucilor și migdalelor, specialiștii propun să le depozităm în apă înainte de consum. Hidratarea acestor alimente îmbunătățește gustul și produce noi enzime, pe care organismul le va absorbi, beneficiind astfel de mult mai multe vitamine. Nucile și migdalele sunt cunoscute drept alimente care prezintă o sursă bună de acizi grași și fibre nutritive, reprezentând astfel o gustare sățioasă, dar și sănătoasă.

Cum să procedezi pentru a obține cât mai multe beneficii?

Conținutul de fibre și antioxidanți al nucilor și migdalelor ajută în prevenirea debutului bolilor cardiovasculare și al problemelor degenerative, fiind cunoscute ca o sursă importantă de prevenție datorită compușilor și proprietăților lor nutritive.

Citește și Cât de periculos este să înghiți sâmburii de la măsline? Răspunsul specialiștilor e surprinzător

Cele două oleaginoase se vor hidrata cu câteva ore înainte de consum, apa fiind schimbată în mod constant. Se recomandă ca după acest pas, nucile și migdalele să fie uscate în cuptor pentru a evita formarea mucegaiului. Alimentele pot fi lăsate la hidratat în apă sărată între 12 și 24 de ore. Datorită producției de vitamine, colagen și substanțelor precum zinc, magneziu, fosfor și cupru, atât pielea, cât și podoaba capilară vor deveni mult mai sănătoase.

Migdale contaminate in magazinele din Romania

Legătura dintre frumusețe și sănătate

Alimentația joacă adeseori un rol important în sănătatea pielii, părului, unghiilor, dar și în menținerea greutății corporale, a nivelului de energie și a stării generale de sănătate.

Specialiștii afirmă că un consum zilnic de nuci poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, ele ajută și la creșterea imunității, datorită cantității mari de antioxidanți pe care îi conțin.

Consumul unei cantități suficiente de grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, regăsiți în nuci și migdale, poate ajuta la menținerea pielii hidratate și la reducerea inflamației.

În concluzie, o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți poate contribui la menținerea sănătății și a aspectului frumos al pielii, părului și unghiilor, precum și la menținerea unei stări generale de sănătate optime.

Urmăriți Impact.ro și pe