De ce au căutat oamenii pe internet „Al Treilea Război Mondial”? „Sunt momente tensionate!”

Diana Radu 08.01.2020, 16:20
De ce au căutat oamenii pe internet „Al Treilea Război Mondial”? „Sunt momente tensionate!”

Situația tensionată dintre America și Iran care pare să ia din ce în ce mai multă amploare, i-a făcut pe oameni să caute pe Google sintagma ”Al Treilea Război Mondial”. Statul american și cel iranian, au intrat în conflict după ce armata americană l-a ucis cu o dronă pe generalul iranian Qasem Soleimani.

”Al Treilea Război Mondial” în topul căutărilor pe Google. De ce au căutat oamenii această sintagmă? Explicația unui analist

al treilea razboi mondial, google, căutări
”Al Treilea Război Mondial” în topul căutărilor pe Google

Promisiunea Iranului de a se răzbuna pentru atacul primit din partea Statelor Unite i-a făcut pe oameni să-și pună întrebarea dacă acesta va fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial. Ba mai mult, The Global Peace Index (Indexul Global de Pace) a realizat și un top al celor mai sigure țări din lume în cazul unui război. Pe primul loc se află Islanda, fiind urmată de: Noua Zeelandă, Portugalia, Austria, Danemarca, Canda, Signapore, Slovenia, Japonia și Republica Cehă.

De asemenea, în topul celor mai căutate cuvinte pe Google din ultimele zile se mai află și următoarele cuvinte sau expresii: „Soleimani”, „Franz Ferdinand” (arhiducele, nu trupa) și„Trump”. Asasinarea lui Sarajevo din 1914 a dus la declanșarea Primului Război Mondial. Așadar, nu e de mirare că oamenii au căutat ”Al Treilea Război Mondial” pe internet.

”Iranul va căuta, în mod sigur, să se răzbune. Iranienii au făcut deja public acest lucru, acum rămâne de văzut când vor alege momentul”, a declarat, pentru BBC, un analist politic. ”Sunt momente tensionate”, a adăugat acesta care a amintit că în Iran s-au declarat trei zile de doliu național și că oamenii strigă pe străzi ”Moarte Americii!”.

Analistul a ținut să-i liniștească pe oameni și a mai afirmat că, cel mai probabil răzbunarea Iranului va fi una ”locală”, care nu va duce la declanșsarea unui război planetar. Însă, uciderea unor americani în regiune ar putea reprezenta o ”linie roșie” care, odată trecută, ar genera o reacție din partea lui Donald Trump care ar putea să ”escaladeze și mai mult această situație”.

Urmăriți Impact.ro și pe