De ce ar trebui să lași ușa la baie deschisă după ce faci duș. Trucul e genial, mai ales în vremuri de criză

Ioana Bucur 08.10.2022, 23:45
De ce ar trebui să lași ușa la baie deschisă după ce faci duș. Trucul e genial, mai ales în vremuri de criză

În condițiile în care românii se pregătesc pentru o iarnă cu facturi mari, tot mai mulți caută soluții pentru reducerea consumului. Află de ce ar trebui să lași ușa la baie deschisă după ce faci duș. Este un truc cât se poate de simplu, ideal pentru perioada de criză pe care o traversează Europa.

De ce se recomandă să lași ușa la baie deschisă după ce faci duș

Încălzirea locuinței la costuri cât mai mici este subiectul momentului nu doar în România, ci în întreaga Europa. Câteva trucuri simple vor fi de mare ajutor la acest capitol.

Expertul în energie și CEO la Utility Bidder, Chris Shaw, a împărtășit câteva moduri în care proprietarii de case își pot încălzi locuințele mai mult timp în această iarnă, menținând în același timp consumul de energie cât mai scăzut.

Potrivit acestuia un gest banal are efecte neașteptate. Shaw a explicat de ce ar trebui să lași ușa la baie deschisă după ce faci duș.

„Când faci un duș fierbinte, vei descoperi adesea că baia se umple cu abur care, la rândul său, produce căldură”, a spus Chris Shaw.

El a recomandat „să lăsați ușa băii deschisă înainte, în timpul sau după duș”, astfel încât o parte din abur și căldură să încălzească zonele din jur, „ceea ce vă va face să simțiți aerul mai cald pentru mai mult timp”.

Un alt truc se referă la modul în care aranjăm mobila în camere. Pentru a avea un consum cât mai scăzut, „asigură-te că în fața caloriferului nu există obiecte de mobilier precum o canapea”.

De ce ar trebui să lași ușa la baie deschisă după ce faci duș. Trucul e genial, mai ales în vremuri de criză

„Cu vremuri nesigure din punct de vedere financiar în față, aceste mici trucuri ar putea avea un impact important asupra bugetului fiecărei familii”

Când caloriferele din locuință sunt pornite, este esențial să nu permiteți draperiilor să acopere caloriferul, deoarece aceasta va direcționa căldura către fereastră.

„În schimb, asigurați-vă că radiatorul este expus plasând ușor perdelele în spatele caloriferului, ceea ce va ajuta la încălzirea întregii încăperi”, a sfătuit expertul de la Utility Bidder.

Chris Shaw a comentat: „Marea Britanie se confruntă în prezent cu o criză a facturilor la energie, proprietarii de case din întreaga țară așteaptă cu nerăbdare să vadă cum îi va afecta creșterea prețului la energie din octombrie.

„Odată cu apropierea lunilor mai reci, mulți oameni vor dori să-și încălzească casele, dar cu prețurile exorbitante ale energiei care planează peste capul nostru, pornirea încălzirii nu este atât de simplă cum era cândva.

Cu vremuri nesigure din punct de vedere financiar în față, aceste mici trucuri ar putea avea un impact important asupra bugetului fiecărei familii.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...