De ce Agenția Antidoping din România nu a spus nimic despre dopajul Simonei Halep: “Am fost obligați să păstrăm confidențialitatea”

Badea Violeta 21.10.2022, 20:34
De ce Agenția Antidoping din România nu a spus nimic despre dopajul Simonei Halep: “Am fost obligați să păstrăm confidențialitatea”

Agenția Antidoping din România reacționează după ce s-a aflat că tenismena Simona Halep a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă. Șefa instituției, Gabriela Andreiașu, recunoaște că știa de o săptămână de dopajul sportivei, dar a fost nevoită să păstreze confidențialitatea.

Reacția directorului Agenției Antidoping din România despre scandalul în care este implicată Simona Halep

Fostul lider mondial este implicat într-un scandal fără precedent, după ce a fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă. Acum, Gabriela Andreiașu, director general al Agenției Antidoping din România, spune că a fost anunțată în urmă cu o săptămâna despre suspendarea tenismenei, însă a fost obligată să păstreze confidențialitatea acesteia.

„Noi am notificați oficial de săptămâna trecută, am știut, dar am fost obligați să păstrăm confidențialitatea informației până în momentul în care Federația comunică oficial” , a declarat Gabriela Andreiașu pentru cei de la Libertatea.

Citește și Simona Halep știa de două săptămâni că a ieșit pozitivă. De ce a ținut totul secret. Noi detalii ies la iveală!

Gabriela Andreiasu
Gabriela Andreiasu

„Roxadustat este un medicament folosit în cazurile de anemie”

În cadrul aceluiași interviu, directorul Agenției Antidoping din România a explicat pentru ce este folosit Roxadustatul și care sunt efectele lui.

„Roxadustat este un medicament folosit în cazurile de anemie și stimulează glandele suprarenale să secrete mai mult EPO care duce la o creștere a producției de celule roșii, care ajută la o mai bună oxigenare a sângelui. Practic corpul se poate reface mai repede după efort intens”, a precizat Gabriela Andreiașu, potrivit aceleiași surse.

Șefa Agenției Antidoping din România a mai spus că este posibil ca sportiva să se fi ales cu această substanță din cauza medicilor care au tratat-o în ultimul timp pentru numeroasele probleme de sănătate cu care s-a confruntat.

În presa internațională se vehiculează că fostul lider mondial ar fi aflat de dopaj încă din data de 7 octombrie, însă ar fi preferat să nu dezvăluie acest lucru.

Ce o sfătuiește Gabriela Andreiașu pe Simona Halep

Șefa Agenției Antidoping din România o sfătuiește pe sportivă să verifice foarte atent tot ce a folosit în ultima vreme, tot ce a avut ca medicație sau ca suplimente nutritive.

„Strategia pe care și-o abordează trebuie să pornească prin a-și veifica foarte atent tot ce a folosit in ultima perioadă, tot ce a avut ca medicație, suplimente nutritive.

Pe unde a călătorit, cu cine a intrat în contact, adică sunt mai multe căi pe care ea trebuie să și le pună la punct și să vadă care e cea mai bună strategie, trebuie să afle cum a ajuns acea substanță în corpul ei, că de ajuns a ajuns. Substanța e folosiă pentru tratarea anemiei.

Dar din ce am văzut la tv, a trecut prin mai multe intervenții chirugicale, medicale. Probabil că nu a știut. Poate demonstra, dacă găsesște, identifică de unde și din ce momnt, cum a ajuns substanța în corpul ei.”, a precizat Gabriela Andreiașu pentru Playtech.

Citește și Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, ipoteză uimitoare după ce sportiva a fost prinsă dopată: “Există posibilitatea să fi primit un pahar cu apă în care se afla deja substanța”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...