Datele ciudate din biografia lui Clotilde Armand, candidata la Primăria Sectorului 1 despre care s-a spus că e ”agent străin”. Ce ar face, de fapt, în USR

Alexandra Andrei 06.09.2020, 17:18
Datele ciudate din biografia lui Clotilde Armand, candidata la Primăria Sectorului 1 despre care s-a spus că e ”agent străin”. Ce ar face, de fapt, în USR

Clotilde Armand a fost o apariție insolită în politica românească atunci când s-a decis, pentru prima oară, să candideze la Primăria Sectorului 1. Româna ei cu un accent puternic francez i-a intrigat pe unii și făcut curioși pe alții. Acum își încearcă norocul din nou, într-o campanie electorală debutată ciudat, în care momentan încearcă să-l blocheze pe Dan Tudorache, primarul în exercițiu, să cumpere tablete pentru copiii din Sector, acuzându-l de ”tunuri financiare”, și indicând că este posibil să desființeze Poliția Locală pentru că aceasta ar fi filat-o la ordinul aceluiași edil.

Clotilde Armand, datele ciudate din biografia candidatei la Primăria Sectorului 1

Armand a fost acuzată că reprezintă mai puțin însă chiar interesele USR și mai mult pe cele ale Franței, fiind numită chiar ”agent străin” de primarul Tudorache. De unde vine însă această suspiciune? Din câteva fapte pe care le vom prezenta în continuare. Astfel, despre aceasta s-a dezvăluit că, în ultima perioadă, a devenit o persoană extrem de influentă în USR, iar că oamenii care au încercat să o critice din interiorul partidului au ”zburat” în secunda doi.

Nimic extrem de ciudat până aici, mai ales că practica este destul de întâlnită și în alte partide, doar că locurile lăsate libere au fost completate instant cu oameni de la firma care lucrează Clotilde Armand, Egis, sau de alte firme care depind, într-un fel sau altul, de finanțarea guvernului francez, după cum dezvăluie ancheteonline. 

Clotilde Armand a devenit o persoană extrem de influentă în USR
Clotilde Armand a devenit o persoană extrem de influentă în USR

De remarcat că funcția de Primar de sector, la care candidează, e mult mai prost plătită decât cea de europarlamentar, pe care și-a asigurat-o deja, însă mult mai avantajoasă din punct de vedere al posibilității atribuirii unor contracte, cum ar putea fi construcții cu firme franceze, unde Clotilde deține relații privilegiate.

Biografia profesională a candidatei USR are ca puncte forte mai multe firme franceze cu capital de stat, cum ar fi Alten sau gigantul GDF Suez, iar acum Egis, toate joburile fiind la reprezentanțele din România, în funcții de conducere. Interesant este că, din postura de reprezenant al firmei Egis, Clotilde a lucrat extrem de mult cu statul român, iar contractele pe care le-a avut au fost de ordinul sutelor de milioane de lei. Semnele de întrebare au venit mai ales ca urmare a supervizării construcției drumurilor naționale Hațeg-Simeria (contract semnat în 2011 și nefinalizat cinci ani mai târziu), Centura Bucureștiului sau Suceava-Botoșani (a cărui construcție s-a oprit doi ani).

 

Urmăriți Impact.ro și pe