Dan Negru, dialog neaşteptat cu Dan Diaconescu despre ce se întâmplă acum în televiziune. Prezentatorul de la Antena 1: „N-am mai râs”

Cristian Cojocaru 09.02.2021, 18:31
Dan Negru, dialog neaşteptat cu Dan Diaconescu despre ce se întâmplă acum în televiziune. Prezentatorul de la Antena 1: „N-am mai râs”

Acum aproximativ șase ani, Dan Negru făcea o comparație între televiziunile din România, afirmând că ”fiecare televiziune are în ea o părticiă din DD”. După toți acești ani, Dan Negru s-a regăsit cu fostul coleg de breaslă, Dan Diaconescu cu care a avut un dialog neașteptat.

Dialog între Dan Negru și Dan Diaconescu

Înfințată de către Dan Diaconescu în anul 2000, Ocram Television sau pe scurt, cum era cunoscută de către români la acea vreme, OTV, era una dintre cele mai urmărite posturi TV din țară. Televiziunea era asociată postului DDTV, fiind unul dintre cele mai controversate posturi din cauza analizelor politice din România.

Șapte ani mai târziu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri, Sorin Ovidiu Vântu a devenit acționar al OTV, profitul acestuia ridicându-se la 1,4 miliarde de lei. În data de 29 martie 2021, Tribunalul București a admis o solicitare prin care se cerea instanței declanșarea procedurii de insolvență în cazul televiziunii lui Dan Diaconescu. La căderea OTV a ajutat și CNA care a găsit o cale prin care să retragă licența postului TV.

Ghinionul avea să îl urmărească în continuare pe Dan Diaconescu, ajuns să fie condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare. Despre acest lucru a adus discuția și Dan Negru la acea vreme, atunci când a afirmat și faptul că orice televiziune are o parte de DD în ea. Deși anii au trecut de atunci, părerea moderatorului de Revelion de la Antena 1, a rămas aceeași.

Prezentatorul Antenei 1 a afirmat că de curând a avut un dialog cu vechiul său coleg de breaslă, Dan Diaconescu. 
Prezentatorul Antenei 1 a afirmat că de curând a avut un dialog cu vechiul său coleg de breaslă, Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu avea planul stabilit în urmă cu două decade

În anul 2014, televiziunea OTV a fost preluată de către România TV între orele 23:00 și 6:00, în fiecare zi. La data de 22 septembrie 2014, Dan Diaconescu și-a depus candidatura la prezidențiale, lucru care l-a împiedicat în a mai realiza emisiunea, pe baza legislației audiovizualului care interzicea acest lucru.

„A fost un abuz unic în istoria CNA-ului și, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus și a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul București, secția civilă, atribuirea calității de „consumator captiv” în raport de CNA și prelungirea duratei valabilității licenței după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”, spunea Laura Georgescu, președintele CNA, la momentul respectiv.

Potrivit postării de pe Facebook a lui Dan Negru, lucrurile au rămas neschimbate, chiar dacă anii au cunoscut schimbarea, mulți la număr. Prezentatorul Antenei 1 a afirmat că de curând a avut un dialog cu vechiul său coleg de breaslă, Dan Diaconescu.

 „M-am intâlnit cu Dan Diaconescu. Întâmplator… Acu’ vreo 20 de ani mi-a spus că o să OTV-izeze televiziunea din Romania. Am râs… “Patroane, te mai uiți pe la televizor?” mi-a zis acu’ amuzat. N-am mai râs…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe