Lovitură pentru Dan Diaconescu, a pierdut procesul în scandalul momentului. Decizia e finală

Beatrice Dumitru, Ana Anitoiu 31.05.2023, 10:59
Lovitură pentru Dan Diaconescu, a pierdut procesul în scandalul momentului. Decizia e finală

Dan Diaconescu este acuzat de comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele fapte în formă continuată. Aflat sub control judiciar, fostul patron de la OTV a anunțat ce mutare va face și pe cine va da în judecată în urma acestui scandal.

Pe cine dă în judecată Dan Diaconescu

Update 31 mai, ora 10.54. Dan Diaconescu a pierdut procesul cu 29 de publicații și televiziuni din România, cărora le-a cerut să șteargă stenogramele din dosarul „Sex cu minore”. Fostul patron de televiziune trebuia să prezinte dovezi referitoare la modalitatea în care i-a fost afectată onoarea. Decizia aparține magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 București.

„În temeiul art. 242 C.pr.civ. suspendă judecarea cauzei, pentru neîndeplinirea obligațiilor. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București”, potrivit instanței.

Știrea inițială: Dan Diaconescu se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Fostul patron OTV a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu două minore, surori gemene în vârstă de 15 ani, în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, și ar fi plătit 400 de lei pentru fiecare escapadă amoroasă. „Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, au precizat procurorii.

În urma acestui scandal, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online și a solicitat magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 să le oblige la plata unor daune pentru că au prezentat date din acheta în care este implicat. În plus, el susține că este supus unui „linşaj mediatic” şi este „denigrat şi defăimat” în mass-media.

Dan Diaconescu, mutare de ultimă oră! Pe cine dă în judecată fostul patron OTV
Dan Diaconescu este implicat într-un scandal sexual.

Televiziunile și publicațiile date în judecată

Printre televiziunile date în judecată de Dan Diaconescu se află Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, alături de publicaţiile Adevărul, Hotnews, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România. Fostul patron OTV reclamă că televiziunile și publicațiile au publicat informaţii confidenţiale din dosarul în care este cercetat, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.

„Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă, victimă a unui adevărat linşaj mediatic”, susține Dan Diaconescu în cererea de chemare în judecată.

Dan Diaconescu solicită procurorilor să interzică publicaţiilor reclamate să mai difuzeze informaţii despre dosarul în care este anchetat penal, iar dacă nu se supun, atunci să-i plătească daune de 1.000 lei/zi. De asemenea, a cerut ca televiziunile şi publicaţiile să nu mai facă nicio referire „defăimătoare” la adresa lui şi să nu mai utilizeze apelative sau diverse descrieri care l-ar viza.

Primul termen de judecată în acest dosar a avut loc pe 8 mai, însă dezbaterile au fost amânate pentru sfârşitul lunii mai, deoarece judecătorul a cerut ca reclamantul să depună la dosar articolele din presă la care face referire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...