Dan Barna, replică neaşteptată după ce s-a aflat că un fost ospătar ar putea deveni şef ANAF

Cristian Cojocaru 07.04.2021, 08:25
Dan Barna, replică neaşteptată după ce s-a aflat că un fost ospătar ar putea deveni şef ANAF

După ce USR a propus pentru șefia ANAF un fost ospătar, Dan Barna a venit cu o replică neaşteptată. Bărbatul a afirmat că după ce a susținut interviul individual, se pare că ar fi fost cel mai potrivit candidat pentru funcție.

Dan Barna a venit cu o replică neaşteptată

Partidul USR l-a propus pentru funcția de vicepreședinte al ANAF pe Emil Sămărtinean, care este un fost ospătar iar în trecut vindea inclusiv cartele GSM. Sămărtinean, în vârstă de 37 de ani deține mai multe afaceri în valoare de 50.000 de euro. Deș Emil Sămărtinean nu are experiență în administrație publică, acesta poate ajunge să gestioneze sute de miliarde de lei.  Liderul USR, Dan Barna a afirmat că și el, în trecut, a vândut cablu în anii în care era student.

„Și eu am vândut cablu, semnal de cablu, în blocuri, în perioada de studenție. Este o numire pe care ne-o asumăm și este un om în care am foarte mare încredere. Nu există niciun element pentru care colegul meu să nu fie îndreptățit pentru poziția respectivă“, a declarat președintele USR Dan Barna.

Cu privire la experiența pe care o are Emil Sămărtinean, aceasta arată că:

  • în perioada 2005 -2006 a lucrat ca funcționar bancar;
  • între 2008 și 2011, acesta a avut funcția de ospătar;
  • între anii 2011 și 2016, funcția deținută de Sămărtinean a fost de agent de vânzări și ulterior customer support manager la o companie de telecomunicații;
  • iar din 2016 până în prezent, acesta lucrează ca și consultant IMM-uri.
Emil Samartinean a fost propus pentru functia de vicepresedinte al ANAF
Emil Samartinean a fost propus pentru functia de vicepresedinte al ANAF

Propunerea a venit din partea Biroului Național al USR

Cu privire la studiile lui Emil Sămărtinean, acesta a absolvit facultatea pe când avea 25 de ani. Afaceristul a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca, în anul 2009. Mai departe, Sămărtinean a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București, finalizând studiile în anul 2011.

CV-ul bărbatului arată că a finalizat, de asemenea, și studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, însă fără a susține public teza sa de doctorat. Emil Sămărtinean a declarat pentru Economedia, cum a ajuns să susțină interviul pentru funcția de vicepreședinte al ANAF.

„Propunerea ca eu să fiu vicepreședinte ANAF a venit din partea Biroului Național al USR care a făcut numirea în urma analizei candidaturii mele interne, unde am răspuns apelului inițiat de partid pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică, lansat după ce USR a câștigat alegerile și a format guvernul. În urma procesului de selecție internă am fost desemnat cel mai bun candidat pentru această funcție. Interviurile specializate pentru desemnare au fost individuale, fiecare candidat în parte susținând un interviu cu colegii din conducerea centrală a partidului”, a declarat Sămărtinean pentru  Economedia.

Urmăriți Impact.ro și pe