Dacia produce prima mașină hibrid din România. Detalii despre cum arată și când e lansarea

Andrei Cezar 21.05.2020, 13:53

Veste bună pentru fanii mărcii Dacia. Noul model de Logan va avea, în premieră, și o versiune hibridă. Pe lângă dotările pe care le va avea în plus, noul model de Logan va fi construit pe platforma CMF-B Low Spec, folosită, în prezent la Renault Clio.

Dacia Logan 3, prima mașină hibrid produsă în România

Lansarea noului model Logan se estimează a fi în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Paris. Constructorul de la Mioveni a adus o serie de îmbunătățiri față de precedentul model. Întreaga caroserie va fi mai robustă, portbagajul mai voluminos, iar anumite componente, cum ar fi mânerele ușilor vor fi mai mari.

Toate aceste modificări vor face din Logan 3 o mașină mult mai echilibrat din punct de vedere estetic.

La bord, va avea un aranjament identic cu cel al viitoarei Dacia Sandero. La nivelul consolei va fi aşezat un ecran tactil mai mare şi mai accesibil pentru şofer.

În plus, Dacia va produce noul model pe platforma CMF-B Low Spec, pe care este construit în prezent Renault Clio V.

Dacia produce prima mașină hibrid din România. Detalii despre cum arată și când e lansarea
Dacia produce prima mașină hibrid din România. Detalii despre cum arată și când e lansarea

Versiunea hibrid

Din punct de vedere al motorizării, Dacia Logan 3 ar putea beneficia de sistemul E-Tech al lui Renault Clio V. Mai exact, un motor cu combustie internă, de 1,6 litri, combinat cu două motoare electrice, ce vor fi alimentate de o baterie de 1,2 kwh. Însă motorizarea hibrid nu va fi disponibilă mai devreme de anul 2023 an în care va începe producția noilor motoare Euro 7.

Așadar, varianta hibrid a noului Logan va beneficia de o motorizare complet nouă.

Inițial modelul va fi lansat cu aceleași motorizări care se regăsesc pe Renault Clio: unul de , 1.0 Litri, cu o putere de 65-75 de cai, și unul supraalimentat cu turbină, care va produce peste 100 de cp.

Deși lansarea oficială a noului Logan va avea loc, cel mai probalbil, în luna octombrie, la Salonul de la Paris, publicul o va putea cumpăra abia din anul 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI