Dacia lansează o nouă versiune Duster doar pentru piața din Marea Britanie

Bogdan Bârliga 18.10.2021, 14:24
Dacia lansează o nouă versiune Duster doar pentru piața din Marea Britanie

Dacia implementează o nouă versiune pentru gama Duster dedicată exclusiv pentru comercializare în Marea Britanie. Producătorul de la Mioveni speră să atragă cu noua versiune comercială mai ales clienții din domeniul livrărilor.

Noua versiune Dacia Duster pentru Marea Britanie

Dacia apelează la o nouă strategie pentru piața auto din Marea Britanie și încearcă să intre pe segmentul comercial. Doar că pentru acest lucru nu oferă versiunea Duster pick-up așa cum ne-am fi așteptat. Producătorul român a decis să ofere o variantă a SUV-ului pregătită pentru transportul obiectelor de mari dimensiuni.

La exterior nu sunt diferențe notabile față de o versiunea obișnuită Dacia Duster. Modificările apar la interior unde au fost eliminate scaunele din spate și a fost montată o podea de încărcare cu acces la nivelul portbagajului.

Dacia lansează o nouă versiune Duster doar pentru piața din Marea Britanie

În  fotografiile publicate pe site-ul Dacia din Marea Britanie remarcăm și separatorul tip grilă dintre zona de cargo și cea destinată șoferului.

Dacia lansează o nouă versiune Duster doar pentru piața din Marea Britanie

Dacia Duster Commercial – date tehnice

Dacia Duster Commercial este denumirea alocată acestei noi versiuni a SUV-ului produs la Mioveni. Poate fi comandată în Marea Britanie cu toată gama de motorizări disponibile și pentru versiunile obișnuite, inclusiv în varianta dotată cu o cutie de viteze EDC.

Dacia lansează o nouă versiune Duster doar pentru piața din Marea Britanie

Producătorul susține pe site că un model Dacia Duster Commercial în versiunea de motorizare Tce 90 și configurare 4×2 poate transporta o greutate maximă de 503 kg. Varianta SUV-ul 4×4 cu motorul diesel Blue dCi 115 este cotat cu o greutate maximă de transport de 481 kg în versiunea de echipare Essential.

Volumul maxim de încărcare pentru varianta 4×2 este de 1623 de litri, iar în cazul versiunii 4×4 acesta ajunge până la 1559 litri.

Cât costă noua versiune comercială Dacia Duster

În Marea Britanie un model Dacia Duster Commercial cu echiparea Essential în versiunea de motorizare TCe 90 4×2 are preț de pornire de la 19.299 euro. Cea mai scumpă versiune este cea echipată cu motorul diesel de 115 CP și 4×4 pentru care se cer aproximativ 26.128 de euro preț de bază. În România cel mai ieftin model Dacia Duster poate fi cumpărat cu prețuri care încep de la 14.200 de euro.

Majoritatea opțiunilor disponibile pe versiunile obișnuite Duster pot fi comandate și pe varianta comercială. În cazul versiunii Comfort Commercial TCe 90 dotările standard includ Hill Stard Assist, Cruise Control, Asistență de la Frânarea de Urgență (EBAS) sau cameră pentru parcarea cu spatele.

Dacia lansează o nouă versiune Duster doar pentru piața din Marea Britanie

Dacia Duster Commercial – o  viitoare versiune de succes?

Conform datelor publicate de Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT) în perioada ianuarie-septembrie a acestui an Dacia a vândut pe piața din Marea Britanie 13.267 de vehicule. Aceste cifre indică o scădere cu 19,27% faţă de perioada similară din 2020, când producătorul de la Mioveni a comercializat 16.434 unităţi.

Pentru a recupera cota de piața e clar că cei de la Dacia trebuie să exploateze fiecare oportunitate și un astfel de model poate fi un pariu câștigător. Pentru că se adresează în primul rând celor care fac distribuție sau au mici afaceri această nouă versiune ar putea fi atractivă și pentru că poate fi convertită ulterior la varianta normală a SUV-ului și cu banchetă pentru pasageri în spate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...