Dacia expune la Muzeul Naţional de Istorie al României modelul Duster Papamobil. Până când poate fi văzut

Bogdan Bârliga 07.06.2022, 09:33
Dacia expune la Muzeul Naţional de Istorie al României modelul Duster Papamobil. Până când poate fi văzut

În prima jumătate a lunii iunie, Muzeul Naţional de Istorie al României găzduiește expoziția „Papa Francisc, pelerin în România”, organizată cu ocazia împlinirii a trei ani de la vizita  suveranului pontif în țara noastră.

Cu această ocazie Dacia a adus modelul Duster realizat special pentru Papa Francisc și publicul are la dispoziție câteva zile să vadă mașina.

Un Duster special

Realizat pe baza modelului Dacia Duster cu tracțiune integrală, vehiculul Papamobil este echipat cu elemente suplimentare de siguranță şi confort.

Duster-ul Papamobil dispune de o trapă de pavilion pe aproape toată lungimea acestuia şi de o suprastructură vitrată, elemente care permit ca pe parcursul deplasării, suveranul pontif să poată sta în picioare în vehicul, pentru a fi văzut şi pentru a saluta mulțimea.

Dacia expune la Muzeul Naţional de Istorie al României modelul Duster Papamobil. Până când poate fi văzut

Alte elemente de identificare ale vehiculului sunt constituite de cele două drapele ale Vaticanului, amplasate în părțile laterale ale capotei faţă, precum şi plăcuțele cu numărul de înmatriculare specific, SCV 1 (Status Civitatis Vaticanae – Orașul Stat Vatican), inscripționat în culoarea roșie, utilizat în mod tradițional pe orice vehicul Papamobil.

Acest model Dacia Duster Papamobil a fost utilizat în deplasarea sfântului părinte la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc, din județul Harghita, în data de 1 iunie 2019.

Dacia va expune modelul Duster Papamobil până la data de 13 iunie 2022, la Muzeul Naţional de Istorie al României.

Noi informații despre următoarea generație Dacia Duster

Dacia lucrează intens pentru dezvoltarea următoarei generații a SUV-ului Duster și compania trebuie să se pregătească pentru introducerea standardului Euro 7.

Publicația franceză L’Argus susține că următoarea generație Duster va fi construit pe platforma CMF-B utilizată și pentru Sandero/Jogger.

Noua generație Dacia Duster va prelua în mare liniile de design implementate de conceptul Bigster și cei de la L’Argus susțin că Duster 3 și modelul de serie cu șapte locuri Bigster vor semăna destul de mult.

Această platformă a fost folosită inițial pentru Renault Clio și permite folosirea sistemelor de propulsie electrificate, iar în cazul Dacia vom vedea o astfel de motorizare pe Jogger anul viitor.

Jurnaliștii francezi susțin că Dacia Duster 3 nu va mai fi oferită cu motoare diesel și propulsoarele folosite acum ar putea fi folosite doar până în 2027 când intră în vigoare noul standard pentru emisii Euro 7.

Noua generație Duster ar trebui să fie prezentată oficial în anul 2024 și pentru început va putea fi comandată cu motorizările actuale: TCe ECO – G 100, TCe 90, TCe 130, TCe 150 4WD și TCe 150 EDC.

Ulterior va fi introdus pentru SUV-ul produs la Mioveni un nou propulsor în trei cilindri de 1,2 litri ce va fi preluat de la noul Renault Austral.

Urmăriți Impact.ro și pe