Dacia a început să fabrice o mașină nouă. Cum arată „minunea hybrid de la Mioveni”

Badea Violeta 25.01.2023, 18:39

Asta-i vestea pe care o așteptau toții fanii Dacia! Celebrul producător român de automobile a anunțat miercuri, pe data de 25 ianuarie, că uzina de la Mioveni a început fabricația de serie a primului model Dacia hibrid. Cum arată noul autoturism produs în țara noastră? Are o nuanță inedită și nu mai puțin de șapte locuri. Află mai multe detalii din rândurile următoare.

Primul autoturism hibrid produs în România

Dacia dă lovitura cu primul său autoturism cu tehnologie hibridă. Jogger Hybrid 140, căci despre acest model este vorba, va fi fabricat în uzina de la Mioveni și va aparține unui client din România.

Superba mașină va avea un aspect exterior extrem de elegant și va avea o culoare discretă de gri, Gri Schiste. Totodată, reprezentanții cunoscutului producător român de automobile au mai anunțat că Jogger Hybrid 140 va avea șapte locuri și va aparține nivelului de echipare Extreme +.

Jogger Hybrid 140 se anunță a fi cel mai accesibil vehicul de familie cu propulsie hibridă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale.

Modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice, au mai precizat cei de la Dacia.

Citește și Mașina cu care Dacia a dat lovitura în 2022. Modelul preferat al europenilor s-a vândut pe bandă rulantă!

Jogger Hybrid 140
Jogger Hybrid 140

Modelul Jogger, produs deja în aproape 80.000 de unități

De asemenea, reprezentanții companiei au mai precizat faptul că autonomia versiunii Jogger Hybrid 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP), iar bateria de tracțiune dispune de o garanție de opt ani de zile sau 160.000 km.

Modelul Jogger, produs în exclusivitate la Uzina de la Mioveni, a fost deja fabricat în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate. Mașina s-a vândut cel mai bine în Europa Occidentală.

Anul trecut, Dacia Jogger, lider al segmentului C-Break din țara noastră, s-a clasat pe locul doi în topul celor mai vândute autoturisme de segment C, exceptând clasa SUV, către clienții persoane fizice din Europa.

Citește și Un nou lot de mașini Mercedes, Audi sau Dacia, scos la licitație de ANAF. Prețurile pornesc de la 2500 de euro!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...