Cutremurul de 5,2 grade i-a speriat pe locuitorii din sud-vestul țării. Seismolog: „Cel mai mare de aici”. Oamenii au fugit din case. Video

Ana Anitoiu 13.02.2023, 19:56
Cutremurul de 5,2 grade i-a speriat pe locuitorii din sud-vestul țării. Seismolog: „Cel mai mare de aici”. Oamenii au fugit din case. Video

Cutremurul cu magnitudinea de 5,2 grade ce a fost înregistrat luni după-amiază în România i-a speriat pe locuitorii din sud-vestul țării. Oamenii au fugit din case. Un specialist a spus că acesta a fost cel mai mare seism din zonă pe care și-l amintește.

Oamenii au fugit din case din cauza cutremurului de 5,2 grade

O familie din Hațeg, Hunedoara, a fugit din casă din cauza cutremurului cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, ce a avut loc la o săptămână de la seismele ce au făcut dezastru în Turcia și în Siria.

Momentul a fost surprins de o cameră video, iar imaginile au fost publicate pe rețelele sociale. În acestea se vede cum oamenii ies din casă în timp ce totul se mișcă în jurul lor.

Seismolog, despre cutremurul de 5,2 grade

Seismologul Mihai Diaconescu de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a declarat că seismul de 5,2 grade pe scara Richter ce a fost înregistrat, luni, în Gorj, a fost cel mai mare cutremur pe care și-l amintește în această zonă.

„E cel mai mare cutremur pe care-l știu eu, de care îmi aduc aminte în acest moment. Mai la sud-vest de Târgu Jiu, în zona Tismana, acolo au fost și unele cutremure de 6 (pe scara Richter), dar nu este o zona populată, nu sunt probleme”, a spus seismologul, la Antena 3.

Seismologul, despre legătura dintre cutremurul de 5,2 grade și cele din Turcia

De asemenea, seismologul a spus că nu există nicio legătură între cutremurul de 5,2 grade și cele ce au făcut dezastru în urmă cu o săptămână în Turcia și în Siria.

„Epicentrul a fost la nord de Târgu Jiu. Zona este cunoscută că produce din când în când cutremure de 4 şi 5. Iată a apărut şi unul de peste 5. Nu există nicio legătură cu cutremurele produse în Turcia”, a explicat specialistul.

La rândul său, profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, luni, că nu sunt motive de îngrijorare în urma acestui cutremur ce a fost înregistrat în România. Seismologul a adăugat că au existat de-a lungul timpului cutremure mai puternice în această zonă.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...