Cutremur în zona Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Stefan Daniel 30.08.2019, 10:21
Cutremur în zona Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

În dimineața zilei de vineri, 30 august, s-a produs un cutremur destul de puternic în zona Vrancea. Seismul s-a produs în jurul orei 10:00, la o adâncime de 150 de kilometri. Este un seism dintr-un lung șir de cutremure care se produc în această zonă seismică.

Cutremur puternic în Vrancea

Cutremurul a avut o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter. Inițial, magnitudinea publicată era de 4,3 grade pe Richter, dar Institutul Național de Fizică a Pământului a actualizat datele și a publicat valoarea pe care am relatat-o mai sus.

Cutremurul s-a produs în județul Vrancea, în zona seismică specifică, după cum ne-am obișnuit. După cum se știe, este centrul de foc al României și aici s-au produs, de-a lungul anilor, cele mai puternice seisme.

Cel de astăzi, 30 august, s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grad(e) Mercalli.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (42km), Covasna (45km), Slănic-Moldova (52km), Odobești (55km), Târgu Secuiesc (56km).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,4 grade, s-a produs în 9 ianuarie, în zona Vrancea.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

Cel mai important lucru este să nu te panichezi și să nu o iei la fugă pe scări, mai ales dacă în acel moment te afli într-o clădire cu etaje. Și, sub nicio formă, nu folosi liftul nici în timpul, dar nici la scurt timp după cutremur.

Dacă seismul e puternic, adăpostește-te sub o masă, un birou sau o piesă de mobilier unde ai capul și restul corpului ferite de posibile dărâmături.

Urmăriți Impact.ro și pe