Cutremur de mare magnitudine în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbușit

Raluca Juncu / 26.11.2019, 12:53
Cutremur de mare magnitudine în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbușit

Un cutremur extrem de puternic a avut loc în această dimineață în Tirana, capitala Albaniei. Seismul s-a produs la orala locală 03:54, 04:54 ora României, în vestul Albaniei.

Cutremurul a avut 6,3 pe scara Richter și a avut loc la o adâncime de aproximativ 30 de kilometri. Epicentrul seismului a fost de 10 kilmetri de nord de localitatea Durres și la 44 de kilometru vest de capitala Tirana, transmite mediafax.ro.

„Unul din cele mai puternice cutremure de pământ din ultimele decenii lovește Albania”, titrează euronews.com.

Pagube umane și materiale

În urma seismului, mai multe clădiri s-au prăbuşit şi oamenii au ieşit panicaţi în stradă când locuinţele au început să se zdruncine în timp ce dormeau. Până la ora transmiterii acestei știri, numărul morților a ajuns la 11, în vreme ce aproximativ 180 de persoane sunt rănite.

Mai multe cutremure de intensitate mai mică au fost înregistrate în ora de dinainte de seismul major. ”Eram treji din cauza cutremurelor anterioare, dar ultimul ne-a zdruncinat. Tot ce era în casă a început să cadă”, a povestit pentru Reuters Refik, locuitor din Tirana care locuieşte la etajul şase al unui bloc.

Foarte mulți oameni au postat pe rețelele sociale imagini cutremurătoare care suprind panică, în jurul unor clădiri care stau să se prăbușească.

Un cutremur cu magnitutdinea 6,3 pe scara Richter a lovit Albania. Foto: Reuters
Un cutremur cu magnitutdinea 6,3 pe scara Richter a lovit Albania. Foto: Reuters

Cutremurul a zguduit puternic întreaga țară, dar și statele din imediata vecinătate: Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Italia, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Macedonia.

MAE a transmis, marţi, că nu există niciun cetăţean român printre victimele cutremurului cu magnitudinea de 6,3, produs în apropierea oraşului Durres, Albania, în timpul căruia au murit patru persoane şi au fost rănite 150, potrivit mediafax.ro.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea oraşului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE trimis către mediafax.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI