Cutremur de 5 grade în Franța. S-a resimțit și la Paris

Corina Oprea 16.06.2023, 21:09
Cutremur de 5 grade în Franța. S-a resimțit și la Paris

În urmă cu puțin timp, a avut loc un cutremur major în Franța. Seismul a avut 5 grade pe scara Richter și s-a resimțit și în Paris, așa cum au declarat locuitorii Capitalei. Primele informații oferite de autorități și detalii despre victime și pagubele produse de acest eveniment neașteptat.

Cutremur puternic în Franța, resimțit și la Paris

GFZ a revizuit o măsurătoare anterioară a unui cutremur cu magnitudinea de 5,5. Se pare că seismul ar fi avut 5 grade și s-a produs la o adâncime de 10 km. Din primele informații oferite de Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe, epicentrul cutremurului a fost în apropierea unei comune din regiunea Charente-Maritime din vestul Franței.


Până acum nu au apărut detalii privind victimele sau pagubele provocate de cutremur. Autoritățile vor reveni cu informații oficiale, pentru că mai multe echipaje de salvare ar fi fost trimise în zonele afectate pentru a se asigura că toată lumea este în siguranță.

Cutremurul ar fi produs pagube

Șocul a fost resimțit în Charente-Maritime, Ile-et-Vilaine și Mayenne. De asemenea, a fost distribuit de mulți internauți pe rețelele sociale.

Mai multe persoane deja și-au spus părerea în mediul online, imediat după seism. Locuitorii din Rennes susțin că s-a simțit foarte tare mișcarea și s-au panicat, fiind luați prin surprindere. Unii dintre ei au mărturisit chiar că s-au rugat, de teamă că seismul ar fi putut fi unul foarte periculos, ca în Turcia.

„Fiica mea a țipat pentru că ferestrele tremurau. Eram pe canapea și chiar se mișca foarte mult”, a declarat o femeie din Rennes.

„Ascultam muzică cu căștile pe urechi când am văzut că mi se mișcă televizorul. Simțeam cum îmi vibra și fundul. Mi-am aruncat căștile și m-am rugat ca totul să revină la normal. A durat doar câteva secunde”, a declarat un locuitor de la periferia orașului Rennes.

O persoană deja a anunțat că seismul i-a provocat pagube. În urma cutremurului, casa în care locuia ar fi crăpat peste tot.

„Casa a crăpat peste tot”, a mai spus o altă persoană.

Urmăriți Impact.ro și pe