Cum vrea primarul din Ştefăneştii de Jos, cercetat pentru violarea unei fetiţe de 12 ani, să îşi dovedească nevinovăţia după ce a fost eliberat. Ce probe a cerut ca să îşi facă dreptate

Cristian Cojocaru 13.06.2021, 14:13
Cum vrea primarul din Ştefăneştii de Jos, cercetat pentru violarea unei fetiţe de 12 ani, să îşi dovedească nevinovăţia după ce a fost eliberat. Ce probe a cerut ca să îşi facă dreptate

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ștefan este cercetat într-un dosar penal cu privire la violul unei minore de 12 ani. Edilul a anunțat decizia sa cu privire la funcția pe care o deține în cadrul partidului PNL.

Ce decizie a luat primarul din Ştefăneştii de Jos

Robert Ștefan este anchetat pentru un act sexual cu minor, viol și șantaj. Minora, în vârstă de 12 ani a rămas însărcinată și a dat naștere, ulterior fiind amenințată pentru a păstra tăcerea. Edilul din Ștefăneștii de Jos s-a autosuspendat din funcția pe care o deține în cadrul partidului PNL, în scopul de a nu prejudicia imaginea partidului din care face parte.

Totodată, acesta a solicitat și un test poligraf precum și un test ADN în încercarea de a-și dovedi nevinovăția precum și faptul că acel copil nu este al lui. Robert Ștefan susține că informațiile care circulă în spațiul public nu sunt adevărate și vrea cu orice preț să își demonstreze nevinovăția.

 ”Pe fondul informaţiilor complet neadevărate care circulă despre mine în spaţiul public, deşi mă declar nevinovat, am decis să mă autosuspend din partid şi să renunţ la calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal până la clarificarea situaţiei. Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu”, a scris primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan, pe Facebook.

primarul Ștefăneștii de Jos
Magistratii au hotarat sa il elibereze pe edil

”Probele vor demonstra asta”

Primarul a cerut efectuarea mai multor probe pentru a-și susține nevinovăția. Totodată, liberalul este ferm convins că se va face dreptate în numele său și acesta va fi spălat de orice prejudiciu adus de informațiile speculate. Edilul a afirmat că justiția ar trebui făcută de magistrați și nicidecum de mass-media.

„Probele vor demonstra asta, pentru că am solicitat un test poligraf şi un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează despre mine în spaţiul public. Sunt convins că se va face dreptate iar numele meu va fi reabilitat, dar în niciun caz justiţia nu ar trebui să se facă la televizor. Ar trebui să lăsăm magistraţii să îşi facă treaba, fără presiuni de acest fel”, a mai scris Robert Ştefan.

Robert Ștefan a fost reținut joi seara, în cazul unui dosar în care se fac cercetări sub săvârșirea infracțiunii de întreținere de relații sexuale cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor. Primarul este acuzat că ar fi întreținut relații intime cu minora în cauză, pe care ulterior a amenințat-o. Edilul a fost pus în libertate o zi mai târziu.

Chiar dacă organele de cercetare au propus Parchetului să ceară instanței arestarea preventivă a edilului, procurorii au refuzat propunerea, punându-l în libertate pe primar. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, ”nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza reținerii, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecții în stare de libertate”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI