Cum vor arăta oamenii în anul 3000. Schimbări importante din cauza tehnologiei

Anca Manolica 17.01.2023, 17:17
Cum vor arăta oamenii în anul 3000. Schimbări importante din cauza tehnologiei

Dacă te-ai întrebat vreodată cum vor arăta oamenii în anul 3000, ei bine, află că nu ești singurul. Ba mai mult, acest subiect i-a pus serios la muncă pe cercetători care au reușit să tragă unele concluzii. Potrivit acestora, oamenii din viitor vor fi mult mai schimbați, și asta din cauza tehnologiei care ne-a acaparat din plin.

Urmașii noștri vor fi de nerecunoscut

Unii oameni de știință și experți consideră că umanitatea evoluează și involuționează. Asta înseamnă că umanitatea se va adapta la mediul în care trăiește ca specie sau va declina și se va deforma. Așadar, specialiștii spun că oamenii vor fi deformați în anul 3000 din cauza dependenței de tehnologie și a poziției vicioase.

Deoarece utilizarea tehnologiei computerelor și a smartphone-urilor este aproape universală, ea poate fi folosită și pentru a anticipa modul în care corpul se va schimba ca urmare a utilizării sale. Astfel, oamenii de știință au explicat cum se va ajunge la această schimbare.

Corpul uman, în linii mari, se adaptează la circumstanțele de mediu care îl înconjoară. Această mutație lentă pe termen lung are loc ca răspuns la sarcinile pe care le îndeplinesc oamenii și, în special, la instrumentele pe care le folosesc. Dacă este așa, mâinile și gâturile oamenilor din viitor vor avea o formă diferită.

Cum vor arăta oamenii în anul 3000

Pentru că devenim tot mai dependenți de tehnologie, acest lucru vine la pachet cu o serie de dezavantaje. Astfel, oamenii ar putea arăta peste 1000 de ani cocoșați și cu gâtul gros, cu gheare și vor avea un al doilea rând de pleoape. Specialiștii au creat și un model, numit „Mindy”, care arată cum se va deforma aspectul lor.

Modelul Mindy, creat de Toll Free Forwarding
Modelul Mindy, creat de Toll Free Forwarding

Acesta a fost creat cu speranța că vom reuși să realizăm ce efecte grave pot avea telefoanele sau laptopurile asupra corpului uman. Aceștia vor fi deformați de poziția vicioasă pe care o au când folosesc dispozitivele, iar asta se va întâmpla în mai puțin de 800 de ani.

„Menținerea cotului îndoit pentru o perioadă lungă de timp – cel mai adesea, în timp ce se ține telefonul în mână – poate întinde nervul din spatele cotului și poate exercita presiune asupra acestuia”, a spus Dr. Djordjevic, potrivit dailymail.co.uk.

Citește și: Greșeli din istorie care au schimbat lumea pentru totdeauna. De ce a căzut Zidul Berlinului sau povestea din spatele Hiroshimei

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...