Cum va fi vremea de Ziua Națională. Anunțul meteorologilor pentru 1 decembrie

Iancu Andreea 09.11.2021, 16:33
Cum va fi vremea de Ziua Națională. Anunțul meteorologilor pentru 1 decembrie

Specialiștii în meteorologie au anunțat cum va fi vremea de Ziua Națională, după ce au emis prognoza meteo pentru începutul finalului de noiembrie și începutul de decembrie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, după ce țara noastră a fost cuprinsă de un val de aer cald, vremea urmează să se schimbe semnificativ, mai multe regiuni fiind afectate de frig și precipitații.

Anunțul meteorologilor despre cum va fi vremea pentru Ziua Națională, de 1 decembrie

Prognoza meteo pentru perioada 8 noiembrie – 5 decembrie ne dezvăluie cum va fi vremea de Ziua Națională, după ce meteorologii au stabilit evoluția temperaturilor și precipitațiilor din săptămânile următoare. Specialiștii ANM au transmis că, după ce România a fost traversată de un val de aer cald, urmează valori ale termometrelor mai joase în majoritatea regiunilor. De asemenea, frigul se va intensifica în special în spre finalul lunii noiembrie și începutul lui decembrie, iar precipitațiile vor fi și ele prezente.

Chiar dacă luni, 8 noiembrie, am putut remarca o creștere a temperaturilor, chiar și până la 20 de grade Celsius, de marți, 9 noiembrie, vremea se schimbă. O masă de aer rece își face simțită prezența și va duce valorile termometrelor până la 7-12 grade Celsius în zona de vest, sud-vest și sud a țării. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, în București s-ar putea resimți chiar și 8-10 grade Celsius. Minimele vor fi și ele coborâte, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, unde sunt așteptate chiar și -7 sau -8 grade Celsius.

Cum va fi vremea de Ziua Națională
Prognoza meteo pentru luna noiembrie și început de decembrie

Cum va fi vremea în săptămânile ce urmează

În perioada 8-15 noiembrie, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele ale aceleiași perioade, în regiunile vestice și nordice. În restul regiunilor, valorile termice vor fi apropiate de normalul acestei perioade. În privința precipitațiilor, local, va ploua în special în zonele vestice ale României, dar și în centru și nord-est. Restul regiunilor vor avea un regim pluviometric normal pentru acest interval.

Săptămâna 15-22 noiembrie se va remarca cu temperaturi medii mai coborâte decât normalul. Precipitațiile vor fi deficitare în special în zonele de sud ale țării, în rest apropiându-se de normalul perioadei.

În perioada 22-29 noiembrie, temperaturile medii se vor păstra ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Totodată, precipitațiile se vor remarca în mai multe zone ale țării, însă în cantități normale pentru această perioadă.

Finalul lunii noiembrie și începutul lui decembrie, reprezentând intervalul 29 noiembrie-6 decembrie, va înregistra temperaturi apropiate de cele specifice, în toate regiunile. Regimul pluviometric pe care meteorologii îl estimează va fi deficitar, în mare parte a țării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...