Cum trebuie să pui murăturile ca să nu se înmoaie niciodată

Daria Petrescu 14.08.2020, 12:49
Cum trebuie să pui murăturile ca să nu se înmoaie niciodată

Murăturile există de mii de ani, iar de-alungul timpului, gospodinele au încercat diverse metode pentru ca acestea să fie cât mai bine conservate. Uneori rețeta a fost una reușită, alteori nu.

Prin conservare, murăturile îşi păstrează vitaminele şi chiar dobândesc ceva mai multe proprietăţile curative, spun unii specialişti.  Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor. Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă, potrivit unica.ro.

Murături tari și crocante. Care este secretul

Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Pentru a prepara cele mai bune murături, tari și crocante trebuie să ții cont de următoarele secrete din bucătăria gospodinelor:

  1. Sarea, un ingredient foarte important. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strica. Cumpără sare gronjoasă, specială pentru murături.
  2. Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să atace murăturile. Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.
  3. Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie sa se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasa moi sau chiar să se strice.

Indiferent de combinaţiile de legume pe care le faceţi, condimentele precum muştarul, mărarul, usturoiul sau hreanul sunt obligatorii! Fiecare dintre aceste ingrediente vine cu propriile calităţi nutritive.

Vedeta cămării cu bunătăţi rămâne varza murată. Are atât de multe efecte sănătoase şi atâtea utilizări neaşteptate, încât nu v-aţi fi închipuit! Varza murată are chiar mai multă vitamina C decât o portocală şi este un aliat în tratarea infecţiilor respiratorii, potrivit A1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: