Cum trebuie să acționezi când copilul se pierde pe plajă. Metoda inedită e folosită în cele mai aglomerate destinații

Cazacu Alexandru 25.06.2022, 13:49
Cum trebuie să acționezi când copilul se pierde pe plajă. Metoda inedită e folosită în cele mai aglomerate destinații

Multe dintre plajele lumii sunt extrem de aglomerate, fiind vizitate anual de milioane de turiști. În această situație se află și plajele din Brazilia, unde uneori copiii se pot pierde de părinți printre miile de oameni, șezlonguri și cearceafuri. Atunci când copilul este găsit singur, locuitorii acestei țări au o tehnică simplă dar eficientă pentru a-l aduce imediat înapoi părinților. Haideți să vedem cum trebuie să procedezi când copilul se pierde pe plajă.

Cum să acționezi când copilul se pierde pe plajă

Pe plajele foarte aglomerate, în lipsa unui sistem care să acopere o suprafață mare, poate fi extrem de greu să găsești îți găsești copilul pierdut sau să duci copilul care s-a rătăcit înapoi la părinții săi. Cu toate acestea, în Brazilia, oamenii recurg la o metodă foarte simplă și eficientă în astfel de situații.

Mai exact, o întâmplare asemănătoare a avut loc pe plaja Perequê Açu din Ubatuba, Sao Paulo. Atunci, un băiețel s-a depărtat de mama lui și s-a pierdut în „marea” de oameni. Ei bine, unele persoane au găsit copilul singur, iar mulțimea a început să aplaude și să îl ridice pe micuț pe umeri pentru a atrage atenția. A durat doar câteva minute până când mama băiețelului s-a apropiat și l-a luat în brațe.

„Am auzit aplauze și la început am crezut că este ziua de naștere a cuiva. Apoi am observat că bărbatul care era cu copilul pe umeri a semnalat că este pierdut. A durat puțin mai mult de 10 minute să fie găsit. Aplauzele au fost de mare ajutor”, a declarat un martor, potrivit Daily Mail.

Cum trebuie să acționezi când copilul se pierde pe plajă
Cum trebuie să acționezi când copilul se pierde pe plajă. Metoda este folosită în cele mai aglomerate destinații

Tehnica este una comună în America de Sud

Nu doar brazilienii folosesc metoda menționată în rândurile de mai sus, aceasta este utilizată în toată America de Sud, pentru a ajuta copiii pierduți să se întoarcă la familiile lor. Un caz similar celui de mai sus a fost al unei fetițe ce s-a rătăcit pe o altă plajă din Ubatuba.

Persoanele aflate în preajma fetei au început să aplaude și să facă gălăgie, iar un bărbat a ridicat-o pe umeri. Auzind zarva, în doar câteva minute, mama fetiței a alergat în locul respectiv și și-a îmbrățișat copilul ușurată.

Așadar, dacă te afli într-o astfel de situație, nu strică să încerci această metodă. Până la urmă, dacă funcționează de minune în America de Sud, de ce nu ar funcționa și pe plajele noastre.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...