Cum te păcălește muzica din supermarket să cumperi mai mult. Trucul folosit de comercianți

Ana-Maria Tudor 18.06.2023, 18:54
Cum te păcălește muzica din supermarket să cumperi mai mult. Trucul folosit de comercianți

Multe persoane se simt vinovate pentru impulsul de a face cumpărături în exces. Chiar dacă mergi în supermarket cu o lista de cumpărături, când ajungi acasă observi că ai mai cumpărat câteva produse sau alimente de care încă nu aveai nevoie. Ei bine, stai liniștit, nu este vină ta, în articolul de mai jos vei afla cum te păcălește muzică din supermarket să cumperi mult mai multe produse.

Cum te păcălește muzica din supermarket să cheltuiești mai mult

Conform cercetătorilor de la Școala de Management a Universității din Bath, cumpărătorii tind să se simtă epuizați din punct de vedere mental atunci când fac cumpărături în zilele din prima parte a săptămânii, ceea ce duce la o creștere de 10% a achizițiilor atunci când se aude muzică ambientală în magazin, conform unui articol din New York Post.

De cati bani ar avea nevoie o familie cu doi copii pentru cosul lunar de cumparaturi
 

Studiul, publicat în PhysOrg, arată că muzica plăcută redată într-un magazin are capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit a cumpărătorilor, ceea ce îi determină să cumpere mai mult.

Cu toate acestea, până la sfârșitul săptămânii, puterea muzicii de a influența comportamentul de cumpărare scade.

În zilele de vineri, oamenii în general se simt mai fericiți și mai relaxați, ceea ce îi face mai puțin predispuși să cheltuiască în exces, astfel pericolul rămâne valabil doar în zilele de luni până joi.

Astfel, rezultatele studiului sugerează că impactul muzicii asupra comportamentului de cumpărare poate varia în funcție de ziua săptămânii.

„Modul în care clienții procesează informațiile și iau decizii privind achizițiile se modifică, iar muzica are impact asupra achiziției de produse utile pe termen lung”, a menționat studiul.

Muzica are un efect liniștitor

Potrivit studiului, muzica plăcută pare să aibă un efect calmant asupra stării mentale a cumpărătorilor, ceea ce influențează modul în care aceștia fac cumpărături. În timpul weekend-ului, când oamenii se simt în general mai fericiți, puterea pozitivă a muzicii devine mai puțin evidentă.

„În timpul săptămânii, oamenii nu au timp și mulți își fac cumpărăturile în grabă după o zi întreagă la serviciu”, a spus Carl-Philip Ahlbom, de la Școala de Management a Universității din Bath.

Ahlbom a observat că atunci când muzica este redată în timpul cumpărăturilor de weekend, există posibilitatea ca oamenii să cumpere într-adevăr mai puțin.

Cercetările publicate în 2022, au arătat că studenții care ascultă muzică în timp ce învață au obținut, efectiv, rezultate academice mai bune. De asemenea, un alt studiu din anul precedent a evidențiat că ascultarea trupei AC/DC i-a ajutat și pe chirurgi în sala de operație, făcându-i mai rapizi și mai preciși în intervențiile chirurgicale.

Urmăriți Impact.ro și pe