Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia bucătăriei, înaintea sărbătorilor de iarnă. Soluția face minuni

Diana Radu 28.11.2019, 15:16
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia bucătăriei, înaintea sărbătorilor de iarnă. Soluția face minuni

Bicarbonatul de sodiu este poate cel mai util ingredient din bucutăria ta și asta pentru că-l poți folosi atât pentru a prepara diverse feluri de mâncare cât și pentru tratamente de înfrumusețare sau pentru curățenie. În cazul ultimei categorii, bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi mult mai util și mai sigur decât multe alte produse de curățat din comerț. Iată cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a face bucătăria să strălucească înainte de sărbătorile de iarnă.

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu la curățenia din bucătărie. Soluția face minuni

Sărbătorile de iarnă implică pe lângă cadourile de Crăciun, împodobirea bradului, gătirea felurilor tradiționale de mâncare și pregătirea casei, în special a bucătăriei pentru că știți cum se spune: bucătăria este oglinda gospodinei. Iar cea mai bună soluție care te va ajuta să faci bucătăria să strălucească este bicarbonatul de sodiu. Așa că lista produselor de curățat se poate reduce la o sticlă de oţet, câteva pungi cu bicarbonat de sodiu, câteva lămâi şi un pic de ulei. În urma combinării acestor produse vei obține „detergenți” puternici. Iată cum poți combina produsele pentru diverse suprafețe sau obiecte.

Cum să faci repede și eficient curățenie în bucătărie folosind bicarbonat de sodiu
Cum să faci repede și eficient curățenie în bucătărie folosind bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea suprafețelor din sticlă din bucătărie

Pentru a curăța suprafeţele din sticlă poți prepara o soluţie din patru linguriţe de suc de lămâie cu 350 ml de apă. Sucul poate fi pus într-un recipient de pulverizare şi se aplică pe geamuri, oglinzi sau orice suprafaţă din sticlă, apoi se şterge cu o cârpă din bumbac, cel mai la îndemână fiind nişte tricouri reciclate.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea tacâmurilor din argint

Cum să cureți tacâmurile cu bicarbonat de sodiu
Cum să cureți tacâmurile cu bicarbonat de sodiu

Pentru ca tacâmurile să strălucească din nou tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă 3 părți bicarbonat de sodiu și o parte apă cu care să le cureți, folosind o cârpă curată sau un burete. După aceea, clătește bine tacâmurile și șterge-le cu o cârpă uscată.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea oalelor și a tigăilor

În perioada sărbătorilor de iarnă mereu se adună foarte multe vase care trebuies spălate, iar dacă amânăm momentul resturile de mâncare de pe acestea se vor întâri, ceea ce ne va face treaba mult mai grea. Însă, acest lucru se poate rezolva cu bicarbonat de sodiu. Pune la înmuiat toate vasle iar peste ele adaugă 2 linguri cu vârf de bicabonat de sodiu și detergent de vase. După ce ai lăsat 15 minute soluția să acționeze vei observa că acestea se vor curăța mult mai ușor.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea frigiderului

Cum să cureți frigiderul cu bicarbonat de sodiu
Cum să cureți frigiderul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit inclusiv pentru curățarea frigiderului, pentru asta ai nevoie de o soluție care să conțină pe lângă bicarbonat și 1:1 oţet cu apă, iar petele vor dipărea cât ai clipi. În cazul în care petele îți dau bătăi de cap, poți presăra bicarbonat de sodiu direct pe burete. Tot bicarbonatul de sodiu este şi soluţia pentru eliminarea mirosurilor din frigider. Pus într-o farfuriuţă sau o ceşcuţă, direct în frigider, acesta absoarbe mirosurile şi alcalinizează aerul.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea podelei din bucătărie

Podeaua din bucătărie poate fi lustruită tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Adaugă într-o găleată cu apă călduță 1/2 de cană de bicarbonat de sodiu. Șterge apoi cu mopul. Podelele vor străluci de curățenie și nu vei avea parte de zgârieturi, bicarbonatul fiind un abraziv blând. Nu folosi pe suprafețe lăcuite.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea cuptorului cu microunde

Cum să cureți cuptorul cu microunde folosind bicarbonat de sodiu
Cum să cureți cuptorul cu microunde folosind bicarbonat de sodiu

Mizeria din cuptorul cu microunde poate fi înlăturată ușor cu amestec de bicarbonat de sodiu, apă și oțet. Amestecul trebuie fiert mai întâi câteva minute, iar ulterior după ce se răcește îl poți folosi cu cea mai mare încredere pentru a șterge cuptorul. Rezultatele vor fi uimitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe