Cum se vor desfășura festivităţile de 1 decembrie. Vor fi schimbări majore. Primul oraș în care se anunță modificări

Iancu Andreea 15.10.2020, 17:01
Cum se vor desfășura festivităţile de 1 decembrie. Vor fi schimbări majore. Primul oraș în care se anunță modificări

Ziua Națională a României va fi sărbătorită diferit anul acesta. Deocamdată, festivitățile de 1 decembrie se vor desfășura altfel decât până acum. A fost anunțat primul oraș din România, unde vor fi schimbări majore.

Care este orașul în care festivitățile de 1 decembrie vor fi diferite

Românii sunt un popor căruia îi plac petrecerile și adunările cu ocazia diferitelor sărbători. Deși s-au obișnuit să participe la mesele tradiționale cu ocazia Zilei Naționale, anul acesta unii cetățeni vor resimți schimbările cauzate de pandemie. Locuitorii orașului Buzău sunt primii despre care se știe că nu se vor putea bucura de festivitățile de 1 decembrie.

Acest lucru a fost de la sine înțeles după ce autoritățile au anunțat bugetul pentru acțiunile de Ziua Națională și sărbătorile de iarnă. Buzoienii vor avea o sumă de 150.000 de lei, de trei ori mai puțin decât anul trecut. Din acest buget vor fi achiziționate cadouri tradiționale copiilor din centrele rezidenţiale şi celor aflaţi la asistenţi maternali, din cadrul DGASPC Buzău. Totodată, colindătorii care vor vizita Consiliul Judeţean vor primi și ei un dar.

Pe de altă parte, conform adevarul.ro, Consiliul Județean Buzău a anunțat că va fi coorganizator al concursului de istorie, organizat anual de Fundaţia Mareşal „Alexandru Averescu”. De asemenea, revista „Străjer în Calea Furtunilor” va beneficia de o finanțare nerambursabilă.

Românii din Buzău, primii cetățeni care nu se vor putea bucura de petreceri de Ziua Națională, pe 1 decembrie
Românii din Buzău, primii cetățeni care nu se vor putea bucura de petreceri de Ziua Națională, pe 1 decembrie

Istoria Zilei Naționale a României

Data de 1 decembrie a fost stabilită drept Ziua Națională a României printr-o lege promulgată în anul 1990. Astfel, legea nr. 10 din 31 iulie 1990 stabilea ca aceasta să fie data oficială la care țara noastră celebrează ziua națională.

În anul 1918, Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România. Astfel, a fost luată Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea, conform digi24.ro.

Înainte ca Ziua Națională a României să fie sărbătorită în data de 1 decembrie au existat alte ocazii. În perioada 1866 – 1947, Ziua Națională a României era sărbătorită pe 10 mai. Ulterior, între anii 1948 și 1989, românii sărbătoreau Ziua Națională pe date de 23 august.

Urmăriți Impact.ro și pe