Cum se va face repartizarea computerizată pe licee 2023. Calendarul admiterii la liceu 2023

Beatrice Dumitru 30.06.2023, 13:00
Cum se va face repartizarea computerizată pe licee 2023. Calendarul admiterii la liceu 2023

Cum se va face repartizarea computerizată pe licee 2023 și cum vor fi departajați elevii care au medii egale? După ce pe 28 iunie au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională, urmează admiterea la liceu. Aceasta se va face în urma repartizării computerizate, în funcție de media obținută la examenele de la limba română și matematică. Cum se procedează.

Cum se va face repartizarea computerizată pe licee 2023

De anul acesta, media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. După afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2023, pe 28 iunie, s-au depus contestațiile, iar rezultatele finale după soluționarea acestora vor fi afișate pe data de 4 iulie.

Calendarul admiterii la liceu 2023 continuă cu faza completării opțiunilor în fișele de înscriere a absolvenților. Acestea pot fi completate la școală, în prezența părintelui și a dirigintelui, sau transmisă prin e-mail. În fișă se trece un număr  suficient de licee pentru a evita eventualitatea intrării la o școală nedorită sau pentru ca elevul să nu rămână nerepartizat.

Admiterea la liceu. Cum se va face repartizarea computerizată pe licee 2023
Admiterea la liceu 2023.

Calendarul admiterii la liceu 2023

  • 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.
  • 6-7 și 10-14 iulie 2023: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere.
  • 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.
  • 17 iulie 2023: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.
  • Predarea sau transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.
  • 19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București
  • 20 și 25: iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile unde elevii au fost repartizați computerizat.
  • 25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
  • 26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană / a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Cum se face departajarea elevilor

În cazul în care mai mulți elevi au obținut aceeași medie la Evaluarea Națională, departajarea lor va fi făcută luând în considerare în primul rând nota la Română, obținută în cadrul examenului de EN. Al doilea criteriu de departajare este reprezentat de nota obținută la Matematică, nota obținută la Limba maternă și, pe ultimul loc, media generală de absolvite a claselor de gimnaziu.

In cazul în care la un liceu, după aplicarea criteriilor mai sus enumerate, toți candidații au aceeași medie de admitere pe ultimul loc, atunci toți aceștia vor fi declarați admiși.

Dosarul de înscriere la liceu trebuie să conțină cererea de înscriere, cartea de identitate și certificatul de naștere, adeverință cu notele și media generală obținute la examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII și fișa medicală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...