Cum se va desfășura transportul public în București. Surpriza anunțată de Gabriela Firea

Redacția IMPACT 04.05.2020, 10:41
Cum se va desfășura transportul public în București. Surpriza anunțată de Gabriela Firea

Data de 15 mai marchează ziua mult așteptată când autoritățile vor institui o relaxare a restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă, pentru ca acest lucru să se desfășoare în condiții optime, este nevoie și ca în locuri de obicei aglomerate, cum sunt mijloacele de transport în comun, să se modifice anumite reguli.

Gabriela Firea: „Să intre strict numărul de persoane”

În București, situația s-ar putea schimba, spune chiar Primarul General al Capitalei. Gabriela Firea. Astfel, în autobuz, troleibuz sau tramvai ar putea intra doar un număr strict de persoane, în așa manieră încât să se respecte distanța socială acceptată. Acest lucru s-ar putea respecta cu supravegherea controlorilor de la STB, dar și cu sprijinul Poliției Locale.

„Este normal să nu se accepte aglomerarea și este imperios necear să se urmărească zonele și rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune și un rând picioare, dar nu mai mult, și la distanță. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acest lucru și cu sprijinul colegilor de la Poliția locală, fără să agreseze pe nimeni (…) Pur și simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanța socială să fie păstrată”, a sublinat Gabriela Firea, la Digi 24.

Parcul de vehicule STB a fost redus, mai întâi cu 25%, în luna martie, iar, ulterior, cu 15% în luna aprilie, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2.

„Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie și troleibuze la un moment dat, când aproape toate activitățile erau reduse total sau încetinite. După anunțul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere, cred că ați observat că în București a reapărut o ușoară aglomerație. În anumite intersecții, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%”, a spus Firea.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI