Cum se udă plantele iarna. Amestecul secret al grădinarilor le va ajuta să reziste înghețului

Beatrice Dumitru 27.01.2023, 15:04
Cum se udă plantele iarna. Amestecul secret al grădinarilor le va ajuta să reziste înghețului

Îți place să ai plante acasă? Dacă ai flori în locuință trebuie să știi că ele au nevoie de îngrijire specială pe perioada iernii. Și dacă vrei ca acestea să supraviețuiască anotimpului rece și să înflorească primăvara, trebuie să țiii cont de un sfat simplu al grădinarilor și să folosești un amestec de casă foarte eficient pentru a proteja solul de îngheț.

Amestecul care ajută plantele să reziste iarna

În orice anotimp, trebuie să avem grijă de plantele de interior și de exterior în același mod. Fie că ești începător sau ai plante de mult timp, aceleași întrebări apar atunci când se schimbă anotimpurile, mai ales când vine iarna. Această perioadă a anului este cea mai dificilă pentru plante, deoarece trebuie să rămână în stare vegetativă pentru a renaște primăvara.

Grădinarii știu foarte bine acest lucru și iau anumite măsuri pentru ca plantele  să poată supraviețui temperaturilor scăzute din timpul iernii. În anotimpul rece, florile intră în repaus vegetativ, iar în această perioadă este important să știi cum să le uzi, deoarece trebuie udate doar atunci când solul de la suprafață este cu adevărat uscat.

Cum se udă plantele iarna. Amestecul secret al grădinarilor le va ajuta să reziste înghețului
Plantele au nevoie de îngrijire specială pe perioada iernii.

Dar pentru a avea plante frumoase primăvara, grădinarii folosesc un amestec de casă foarte eficient pentru a proteja solul de îngheț. Pe lângă produsele specializate din magazin, se poate face un amestec și acasă. Ai nevoie de paie, câteva frunze, rumeguș sau bucăți mici de lemn. Se amestecă bine toate aceste ingrediente într-un vas, apoi se pune câte puțin din acest strat protector deasupra solului plantelor.

Cum se îngrijesc plantele de interior iarna

Deși fiecare floare are nevoie de îngrijiri speciale în funcție de particularitățile ei, există câteva reguli generale, utile pentru toate plantele pe care le ai în apartament. Frigul este primul inamic al acestora, mai ales dacă sunt puse în balcon. Plantele de interior prefera o temperatura ușor caldă, dar care să nu depășească 20 de grade Celsius.

Pentru multe plante este suficient să le ții departe de căldura, iar dacă sunt așezate în fața unei ferestre, trebuie să te asiguri că nu trag curent. De asemenea, plantele de interior nu au nevoie de multă apă în timpul iernii. De aceea, ar trebui verificată umiditatea solului înainte de a le uda.

Pentru udarea plantelor nu se folosește apă rece, ci mai degrabă la temperatura camerei. Acest lucru va evita șocul termic care poate afecta plantele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...