Cum se schimbă programul Prima Casă în 2020. Reguli stricte

Diana Radu 09.01.2020, 15:01
Cum se schimbă programul Prima Casă în 2020. Reguli stricte

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a declarat că programul Prima Casă ar trebui să se îndrepte în 2020 spre componente sociale. Acesta a afirmat că în contextul în care oricene apelează la Prima Casă, chiar dacă nu este prima, programul trebuie schimbat, iar el va sprijini această modificare.

Ce modificări va suferi programul Prima Casă în 2020? Anunțul făcut de Mugur Isărescu

Mugur Isărescu vrea reguli mai stricte pentru cei care se gândesc să-și achiziționeze o casă prin acest program guvernamental. Iată ce modificări ar putea suferi programul Prima Casă în anul 2020 și cine sunt cei care vor mai putea apela la acest program.

Migur Isărescu, Prima Casă, reguli noi, 2020
Ce modificări va suferi programul Prima Casă în 2020?

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a anunțat că programul Prima Casă va suferi modificări în 2020 și că se vor impune reguli mai stricte. Mugur Isărescu a mai subliniat că sprijină ideea îndreptării Programului „Prima Casă” spre componente sociale, precizând că nu mai merge în formula în care oricine apelează la „Prima Casă”, „chiar dacă nu e prima casă”.

Eu înclin spre punctul de vedere care este acum relativ dominant că atâta vreme cât creditarea ipotecară a pornit la drum cu dobânzi relativ mici, într-o manieră sănătoasă, fără program, dacă mai rămâne acest Program (Prima Casă n.r.) el trebuie să aibă o anumită direcţie, o anumită tentă, ca orice program guvernamental. Deci îndreptarea lui spre componente sociale, trebuie să fie Prima Casă, dar nu orice fel de primă casă la oricine. Adică să fie cu reguli mai stricte. Sprijin o asemenea ideea, dar discuţia este politică în principal şi nu aş vrea să influenţez în niciun fel discuţia politică”, a declarat Mugur Isărescu.

De asemenea, guvernatorul BNR a mai afirmat că programul a avut un rol  pozitiv, dar că nu mai merge în forma în care oricine apelează la Prima Casă, „chiar dacă nu e prima casă”, susţinând totodată că acesta trebuie să fie un program sănătos şi să aibă o direcţie clară.

Urmăriți Impact.ro și pe