Cum se putea schimba soarta naționalei României în 1994, în America. „Iordănescu mi-a zis că sunt nebun”

Marian Cărăvan 27.08.2020, 17:53
Cum se putea schimba soarta naționalei României în 1994, în America. „Iordănescu mi-a zis că sunt nebun”

Tricolorii au făcut un Mondial de poveste în 1994. S-au oprit în sferturi de finală, fiind trimiși acasă de Suedia, după lovituri de departajare. Soarta naționalei României în 1994, în America, se putea schimba dacă selecționerul Anghel Iordănescu ar fi acceptat un sfat.

Cum se putea schimba soarta naționalei României în 1994, în America. Gabi Balint a făcut dezvăluiri după 26 de ani

În prezent analist sportiv, Gabi Balint era în 1994 directorul sportiv al echipei naționale și în această calitate a stat pe bancă lângă selecționerul Anghel Iordănescu. Fotbalistul care ne încânta cu evoluțiile sale în tricoul Stelei și al echipei naționale era acum sfătuitorul selecționerului. Toți microbiștii cunosc performanța României la Mondialul de vis din SUA, însă povestea prezentată de Gabi Balint, reprezintă un moment neștiut de la acea competiție care a scos milioane de români în stradă după victoriile tricolorilor.

Meciul cu Suedia, cu acea gafă a lui Florin Prunea din finalul prelungirilor, care a dus la loviturile de departajare, a produs mare tristețe la vremea respectivă. Cum se putea schimba soarta naționalei României în 1994, în America? Gabi Balint a făcut o dezvăluire importantă, la 26 de ani de la meciul de coșmar cu suedezii. Totul depindea de o schimbare pe care selecționerul putea să o facă înainte de terminarea meciului.

Ce dialog au avut Gabi Balint și Anghel Iordănescu în timpul meciului cu Suedia

„Trebuia să jucăm semifinala cu Brazilia. Înainte să se termine meciul, Țețe Moraru mi-a sugerat să-l schimbăm pe Prunea cu Stelea. Țiți Dumitriu și Moraru n-aveau curajul să-i spună lui Iordănescu și m-au pus pe mine. Știau că e greu să accepte Iordănescu… I-am spus lui nea Puiu: «Hai să-l schimbăm pe Prunea!». S-a uitat la mine și mi-a zis: «Tu ești nebun? Cum să facem schimbare?». Mie nu mi-a trecut prin cap în momentul ăla. Ei fiind acolo au văzut: «Ăsta a greșit, e cu moralul la pământ! Stelică e bun la 11 metri!». Asta nu înseamnă că dacă făceam schimbarea ne garanta calificarea, dar aveam șanse mari cu Stelea. Era bun, era ca Duckadam, avea intuiție”, a spus Gabi Balint, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la GSP.

Urmăriți Impact.ro și pe