Cum se prepară corect vinetele dacă vrei să le păstrezi la congelator. Greşeala imensă pe care o fac toţi românii

Ana Anitoiu 14.08.2021, 00:01
Cum se prepară corect vinetele dacă vrei să le păstrezi la congelator. Greşeala imensă pe care o fac toţi românii

Salata de vinete și alte mâncăruri pregătite cu acest ingredient principal se numără printre deliciile sezonului cald. Însă, pentru ca același răsfăț să fie posibil și pe timpul iernii, legumele delicioase trebuie să fie puse la congelator, dar nu oricum. Iată care sunt trucurile ce trebuie să fie respectate și ce greșeală populară este de evitat.

Cum se aleg și cum se coc vinetele pentru a fi păstrate în congelator

În primul rând, trebuie să se țină cont de faptul că cele mai bune vinete pentru copt și păstrat la congelator sunt cele de la finalul lunii august. Ele trebuie să fie mari, bine coapte, negre.

Înainte de a ajunge la congelator, vinetele se pot coace direct pe flacăra de la aragaz, pe o tavă așezată pe ochiurile de la aragaz, în tava de la cuptor sau pe jarul grătarului din curte, după preferință.

Cum se prepara corect vinetele daca vrei sa le pastrezi la congelator
Vinete

O variantă ce funcționează de minune este coacerea vinetelor pe o tavă sau tablă specială pentru copt, pusă pe aragaz, cu o oală folosită drept capac. În acest fel, ele se coc și datorită aburilor, iar întregul proces va dura mai puțin.

În cazul în care vinetele se coc direct pe flacăra de la aragaz, un truc pentru a ușura curățenia de după acest proces este folosirea unei folii de aluminiu. Se acoperă aragazul cu aceasta, într-un strat sau două, decupând cu atenție ochiurile. În final, se îndepărtează folia, iar aragazul rămâne curat sau cu foarte puține pete ce se pot curăța cu ușurință.

Cum se pregătesc corect vinetele înainte de a fi congelate. Greșeala ce trebuie evitată

Apoi, este important ca vinetele să fie curățate cât mai repede. În plus, trebuie să se evite pe cât posibil folosirea apei. Altfel, vor deveni amare. Când sunt gata, se pun pe un tocător din lemn sau într-o strecurătoare de plastic, ca să se scurgă bine zeama din ele.

Atenție! Greșeala pe care o fac mulți români este că folosesc la curățat sau după aceea obiecte din metal. În felul acesta, legumele se înnegresc. Sunt de preferat ustensilele de bucătărie din lemn sau plastic.

În timpul iernii, vinetele trebuie să fie dezghețate cu o zi înainte de a fi folosite. Ele trebuie să fie puse la scurs. Apoi, se poate pregăti ușor o salată de vinete, tocându-le cu o lingură de lemn sau de plastic, sau se pot găti diverse alte mâncăruri. Vezi AICI o rețetă de rulouri cu vinete!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...