A mai rămas puțin până ce creștinătatea va celebra Paștele, iar vedeta acestei sărbători este, după cum bine știm cu toții, mielul. În această perioadă, gospodinele pun pe masă tot felul de preparate pe bază de miel: drob, borș de miel, stufat, friptură, iar noi, căutând printre rețete cu ajutorul cărora puteți definitiva meniul de Paște, ne-am gândit să vă propunem câteva sosuri care merg excelent cu carnea de miel.
Sosuri pentru carnea de miel
Încă puțin iar gospodinele vor da startul maratonului de gătit pentru Paște, iar unul dintre preparatele consacrate ale acestei perioade este, bineînțeles, friptura de miel. E drept că există și persoane care evită să gătească acest timp de carne din cauza mirosului specific, care se menține uneori și după gătire, însă bucătarii sunt de părere că cei care nu iubesc carnea de miel nu au mâncat-o pregătită de „mâini pricepute“.
Evident că gusturile nu se discută, de aceea, prin intermediul acestui material, ne dorim să venim în ajutorul acelora dintre voi care doresc să pună o friputură de miel la cuptor pe masa de Paște. Prin urmare, venim în întâmpinarea vostră cu câteva rețete de sosuri pentru carnea de miel, care vor face din acest preparat un adevărat deliciu.
1. Sos fin acrișor
Ingrediente:
1 lămâie;
200 gr peltea de portocale;
coaja rasă de la o portocală;
2 lingurițe de muștar;
2 lingurițe de oțet de mere;
50 ml de vin alb.
Preparare:
În 100 de ml de apă se fierb, timp de 5 minute, lămâia curățată de coajă și tăiată felii, împreună cu coaja de portocală rasă;
Separat, se amestecă pelteaua cu vinul și cu oțetul;
Se adaugă muștarul, după care zeama strcurată în care a fiert lămâia și se amestecă bine.
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...