Cum se luptă Costi Diță să nu se confunde cu personajul său, Giani din Las Fierbinți. ”Am rămas cu ticuri, cu gesturi”

Rădulescu Valentin 09.04.2020, 18:13
Cum se luptă Costi Diță să nu se confunde cu personajul său, Giani din Las Fierbinți. ”Am rămas cu ticuri, cu gesturi”

Costi Diță, cel care interpretează personajul lui ”Giani” din Las Fierbinți, a declarat că rămas cu ticuri. Acesta îl joacă pe Giani de foarte mult timp, astfel încât îi este greu să scape de unele obiceiuri.

Cum se luptă Costi Diță să nu se confunde cu personajul său, Giani din Las Fierbinți

Costi Diță, cunoscut și pentru personajul său ”Giani”, din Las Fierbinți, a mărturisit că are probleme din cauza rolului pe care îl joacă. Potrivit click.ro, acestuia îi este foarte greu să se separe de personaj. Astfel, a rămas cu ticuri verbale, reflexe, dar și gesturi, în anumite situații. Potrivit declarațiilor, toți actorii trec prin asta, mai ales dacă interpretează un anume personaj pentru mult timp. Totodată, Costi nu se identifică deloc cu personajul, excepție făcând faptul că îi place să glumească.

 ”Dacă interpretezi un personaj 10 ani e foarte greu să-l separi de tine atunci când te duci acasă sau când filmezi altceva, se creează un reflex anume. Toți actorii trec prin asta – cu cât e mai prelungită perioada de expunere la personaj, cu atât e mai greu, așa că poți spune că am ramas cu ticuri verbale, cu gesturi. E bine să fie o pauză între proiecte. Dacă ar fi să găsesc puncte comune, ar fi că mie îmi place să glumesc, iar Giani tratează și el lucrurile în glumă. Bine, el se ia în serios, asta e partea amuzantă. El ia viața ușor și mi se pare o atitudine justă și cred că noi toți ar trebui să nu ne mai luăm așa în serios pentru că înaintăm în vârstă și începem să avem idei puține și.. fixe. În momentul în care ajungem în punctul ăla în care spunem: ”băi, gata, e cum spun eu”, ne facem un deserviciu. Pentru că rămânem doar cu ce am ajuns să cunoaștem până în punctul respectiv, fără să mai fim deschiși la alte idei și.. se așează praful peste noi și evoluția noastră.” a declarat acesta în urma unei întrebări, adresate de sursa citată de mai sus.

Cum se luptă Costi Diță să nu se confunde personajul său, Giani din Las Fierbinți. ”Am rămas cu ticuri, cu gesturi”
Cum se luptă Costi Diță să nu se confunde personajul său, Giani din Las Fierbinți. ”Am rămas cu ticuri, cu gesturi”

Costi Diță râde pentru a uita de probleme

Mulți actori trec prin momente dificile, însă sunt nevoiți să facă față, astfel încât să rămână cu zâmbetul pe buze. Costi Diță face terapie cu publicul de multe ori, punându-și probleme într-un context de stand-up. Totodată, are și momente când acest lucru este imposibil, astfel încât are nevoie de foarte multă energie și concentrare, pentru a-și continua activitatea.

”Am tot vorbit despre treaba asta și cu Bobo (n.r. Mihai Bobonete). E epuizant pentru că e nevoie de mult mai multă concentrare, de mult mai multă energie cumva ca să uiți de problema ta și să n-o lași să se vadă. Când ai un spectacol cu public în față e mai bine, pentru că oamenii îți transmit încurajări și energie pozitivă care te încarcă. Dar dacă e filmare, e puțin mai complicat pentru că ești doar tu și camera”, a mai răspuns Costi Diță