Cum se face cel mai bun sos pentru paste. E gata în mai puțin de o oră

Beatrice Dumitru 16.11.2022, 20:58
Cum se face cel mai bun sos pentru paste. E gata în mai puțin de o oră

Pastele sunt un preparat pe gustul tuturor, fie că sunt cu sos de roșii sau cu sos alb și sunt și ușor de gătit. Iar combinația dintre legume, carne tocată de bună calitate, sos de roșii și condimentele potrivite este este cu adevărat minunată. Iată cum se prepară cel mai bun sos pentru paste, care este gata într-o oră.

Cel mai bun sos pentru paste

Dacă îți plac pastele bolognese trebuie neapărat să faci sosul după rețeta autoarei de cărți de bucate Marcella Hazan, considerat de mulți drept cel mai bun din lume. Rețeta sosului bolognese creat de Marcella Hazan este la fel ca cel pe care italienii îl pregătesc acasă.

Sosul bolognese este un sos foarte ușor de făcut și necesită o oră pentru a fi gătit ca la carte. Pentru prepararea acestuia ai nevoie de legume: ceapă, morcovi și țelină. Iar secretuil constă în folosirea untului, a laptelui și a nucșoarei, care nu trebui să lipsească.

Cum se face cel mai bun sos pentru paste. E gata în mai puțin de o oră
Sos de roșii pentru paste.

Ingrediente pentru sosul de paste

  • 1 lingură ulei
  • 3 linguri de unt
  • 1/2 cană de ceapă tocată
  • 1/2 cana de telina tocata
  • 1/2 cana morcov tocat
  • o cană de lapte integral
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 700 de grame de carne tocată
  • un vârf de nucșoară macinată
  • o cană de vin alb sec
  • o cană si jumătate de roșii în suc propriu
  • parmezan ras.

Cum se prepară sosul pentru paste

Pentru prepararea sosului trebuie să urmezi câțiva pași. Prima dată, se pun într-o tigaie la foc mediu uleiul, untul și ceapa tocată, până când aceasta devine translucidă. Apoi se adaugă carnea tocată, un praf de sare și piper și se amestecă bine până când carnea își pierde culoarea roșie crudă.

La următorul pas se adaugă laptele și se fierbe la foc mic, amestecând des, până când lichidul se evaporă complet. Apoi se pune nucșoara și vinul și se fierbe tot la foc mic, până se evaporă lichidul, iar apoi se adaugă roșiile. Pentru ca sosul să nu se lipească se mai poate pune o jumătate de cană cu apă.

Peste pastele gata fierte se pune o lingură de unt și se amestecă, iar apoi se pun peste sos și se servesc cu parmezan ras.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...