Cum se aleg corect rodiile şi cum se curăţă, de fapt. E mai simplu decât credeai

Ioana Bucur 18.10.2021, 23:34
Cum se aleg corect rodiile şi cum se curăţă, de fapt. E mai simplu decât credeai

Cu toate că au apărut relativ recent pe piața de la noi din țară, au intrat rapid pe lista fructelor preferate ale românilor. Chiar dacă ne place să le consumăm, un detaliu ne dă mari bătăi de cap. Învață din articolul de mai jos cum se aleg corect rodiile și cum se curăță. Spune adio petelor din toată bucătăria!

Detaliile care fac diferența. Învață cum se aleg corect rodiile

Rodiile nu sunt doar gustoase, ci au și o listă lungă de beneficii pentru organismul uman. Sunt bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți, acesta fiind și motivul pentru care mulți specialiști recomandă.

Rodia este considerată un „fruct minune”, având beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe și este recomandată în special femeilor. Rodia coaptă este delicioasă, cu un suc dulce acrișor bogat în vitamine. Pentru a ne bucura din plin de efectele acestui aliment, este important să știm cum se aleg corect rodiile.

Atunci când alegem rodiile, este recomandat să privim atenți la floarea uscată de la baza fructului și la sepalele acestuia. Staminele florii trebuie să fie bine uscate, însă nu fie mucegăite. Așadar, dacă staminele și sepalele sunt bine uscate și se rup ușor, asta înseamnă că rodia este coaptă.

Un alt indiciu este greutatea. Un fruct copt va fi plină de suc, ceea ce înseamnă că va fi mai grea. O rodie coaptă are culoarea cât mai roșie, cu unele pete brune, iar coaja arată ca pielea puțin uscată.

Cum se aleg corect rodiile şi cum se curăţă, de fapt

Cum se curăță

După ce am învățat să alegem cele mai bune fructe, urmează al doilea pas ce dă bătăi de cap multora: cum se curăţă rodia.

Se taie fructul în jumătăți sau în sferturi, în funcție de mărime. Se îndepărtează apoi alveolele pline de boabe și se bate fructul folosind o lingură, preferabil de lemn. Semințele o să cadă singure.

În cazul în care boabele nu se desprind foarte ușor, folosește o linguriță pentru a le desprinde din alveole. Așadar, în acest mod vei reuși foarte ușor să cureți o rodie coaptă. Acum nu ți-a mai rămas decât să te bucuri de gustul delicios și de nenumăratele beneficii ale acestui minunat fruct.