Cum scapi repede şi în mod natural de ploşniţe. Secretul se află chiar în dulapul din bucătărie

Ioana Bucur 13.05.2022, 08:38
Cum scapi repede şi în mod natural de ploşniţe. Secretul se află chiar în dulapul din bucătărie

Insectele ce ajung să fie „musafiri” nedoriți în casă sunt o problemă cu care foarte mulți se confruntă, cel puțin o dată în viață. Cu toate că rafturile magazinelor și site-urile de specialitate nu duc lipsă de produse ce promit efecte incredibile, dar care ar putea fi toxice pentru animalele de companie sau pentru cei mici, există și alte soluții la fel de eficiente. Află cum poți să scapi repede și în mod natural de ploșnițe folosind un ingredient pe care l-ai putea avea chiar cum în dulapul din bucătărie.

Ingrediendul din bucătărie ce te ajută să scapi de ploșnițe

Ploșnițele sunt unul dintre cei mai mari inamici când vine vorba despre îngrjirea casei. Sunt insecte parazite ce au un corp oval, turtit și care au un miros specific neplăcut. Nu sunt cunoscute ca purtători sau transmițări de boli, însă înțepăturile lor provoacă inflamații și pot ajunge să se infecteze.

Ele își fac cuib, în general, în crăpăturile din pereți sau din obiectele de mobilier și se hrănesc cu sângele omului. În timpul zilei, se ascund în saltele sau țevi de scurgere, fiind destul de greu de descoperit.

Cel mai des poți să le găsești în dormitoare. Pentru a scăpa de ele trebuie să ai puțină răbdare și să pui în aplicare un plan bine stabilit.

În general, combaterea se face cu insecticide speciale sau prin tratamente termice specifice, această insectă fiind sensibilă atât la temperaturi înalte (peste 50 grade Celsius) cât și la temperaturi foarte joase (-18-20 grade Celsius), însă există și alte variante.

Dacă vrei să scapi repede și în mod natural de ploșnițe, soluția ar putea sta și acum într-unul dintre dulapurile tale din bucătărie: cuișoarele. Datorită aromei sale, acest condiment poate combate mulți dăunători, inclusiv ploșnițele. Trebuie să o presari în locurile în care sunt insectele și să aștepți câteva zile pentru a vedea rezultatele.

Cum scapi repede şi în mod natural de ploşniţe. Secretul se află chiar în dulapul din bucătărie

Ca trebuie să faci

La fel de eficiente sunt și curcuma și uleiul esențial de mentă, care provoacă insectelor reacții alergice din cauza mirosului puternic.

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a preveni reapariția ploșnițelor:

  • Scoate afară toate materialele textile invadate de ploșnițe.
  • Spală bine și perimetrul în care au fost și dezinfectează zona.
  • Aspiră încăperea periodic și fii atent mai ales la locurile mici unde ar putea sta.

Pentru a scăpa definitiv de insectele dăunătoare, întregul proces trebuie repetat un timp. Evident, cea mai ușoară variantă ar fi să apelezi la echipe profesioniste care se ocupă cu așa ceva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...