Cum scapi complet de praful din covor. Trucul pe care puține gospodine îl știu

Badea Violeta 22.11.2022, 08:36
Cum scapi complet de praful din covor. Trucul pe care puține gospodine îl știu

Praful poate dăuna covorului tău și se poate chiar fixa pe el dacă este lăsat acolo pentru mult timp. Prin urmare, este esențial să iei măsuri imediat ce îl observi. La prima vedere poate părea o sarcină ușoară, dar nu este atât de simplu pe cât pare. De cele mai multe ori, covorul rămâne plin de praf, chiar dacă a fost aspirat. În acest caz, gospodinele trebuie să apeleze la alte proceduri. Iată trucul care îți poate fi extrem de folositor!

Cum să cureți covorul

Nu vrei să te gândești la toată murdăria care intră în covorul tău și la tot praful care cade pe el. Este important să iei măsuri pentru a-l curăța. Din păcate, aspiratorul nu este atât de eficient pe cât ai crede, astfel că singura cale este să începi curățarea covorului manual. Cum procedezi?

Ei bine, sarea de bucătărie reprezintă un ajutor de nădejde în acest sens. Tot ceea ce trebuie să faci este să o împrăștii peste covorul prăfuit. Ulterior, trebuie să iei o perie și să elimini sarea. Vei observa ca rezultatul este unul fabulos.

O altă metodă este să utilizezi oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aceste două ingrediente pot curăța cu succes covoarele. Împrăștie bicarbonatul pe suprafața covorului. Așteaptă câteva ore, apoi îndepărtează pulberea cu ajutorul aspiratorului.

Oțetul este, de asemenea, foarte eficient. Amestecă două pahare din acest lichid cu trei linguri de bicarbonat și pulverizează soluția obținută pe covor. Așteaptă să acționeze, apoi lasă să se usuce bine.

Citește și Cum să mături fără să faci praf. Trucul genial pe care trebuie să-l știe orice gospodină!

Cum scapi de praful din covor
Cum scapi de praful din covor

Cum poți reduce praful din casa ta

Folosește un purificator de aer în casă pentru a împiedica colectarea prafului în covoare. Dacă observi că în casa ta plutește mereu praf, ai putea lua în considerare achiziția unui astfel de aparat pentru a elimina praful din aer.

Totodată, este important să speli regulat draperiile, perdelele, paturile, pernele. Acestea nu numai că atrag praful, ci sunt și un  producător al acestuia, prin uzarea constantă a țesăturilor. Astfel că, este recomandat ca să le speli destul de des.

Citește și Șterge mobilierul cu acest ingredient banal și vei scăpa de grija prafului. Trucul e folosit de gospodinele iscusite!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...