Cum să te bucuri mai mult de viață sau cum să-ți creezi starea de bine

Ileana Mlădinoiu 30.08.2020, 12:12
Cum să te bucuri mai mult de viață sau cum să-ți creezi starea de bine

Pe scurt, nu veți  parcurge aici un drum pe care să întâlniți reguli elementare de nutriție, de detoxifiere sau de înfrumusețare, sunt și ele importante, ci simple repere după care să vă ghidați, astfel încât să vă bucurați mai mult de viață. Pornind de la ideea că un anume aspect din viață, cum ar fi obligația de a merge la serviciu, domină plăcerea de a trăi, este clar că se va produce un dezechilibru mai întâi în mintea voastră, apoi în tot organismul.

Starea de bine

Ați auzit adesea spunându-se, ca o scuză, în familie, în cercul de prieteni: “Nu mai am timp și  pentru asta”, când în realitate problema abordată, starea de bine, reprezintă o prioritate. Urmează apoi ceea ce vă este “impus”. Cam asta ar fi ordinea în care trebuie să acționați și nu invers, pentru ca eficacitatea în diverse activități de zi cu zi să fie optimă.

Prin urmare, găsiți timp pentru a vă bucura de ceea ce aveți, de cei dragi, de lucrurile frumoase care vă înconjoară. Rutina zilnică vă face să uitați de frumusețea vieții, să nu o vedeți așa cum este în realitate, pentru că se creează un blocaj într-o viziune limitată și care vă nemulțumește mai mereu. Folosiți-vă de momentele libere ca să vă reîncărcați baterille.

 “Faceți ca fiecare oră din viața voastră să fie frumoasă; cel mai mic gest este o amintire viitoare”. (Claude Aveline)

Nu uitați că acumularea de tensiuni interne și apoi exteriorizarea lor nu poate fi benefică și nici nu poate aduce productivitate pe niciun plan. Găsirea acelui timp special pentru voi este ca o disciplină care se învață, atunci cănd nu este inclusă printre “materiile” preferate. Orice obicei greșit se poate schimba, devine automatism și în cel mai scurt timp o necesitate.

Acel timp special, la început, poate însemna 10-15 minute zilnic, pentru oamenii grăbiți. Importantă este perseverența și disciplina noilor obiceiuri. Suntem singurii creatori ai stării de bine, cu condiția să apelăm la instrumentele aflate la îndemână.

Odihna pur și simplu, liniștea, meditația, împărtășirea momentelor cu familia, cu prietenii, plimbările în natură, pe malul mării, în parc sunt o parte din metodele de care dispuneți, numai să vreți. Scrieți, desenați, tricotați, bucurați-vă de o masă bună, de un masaj, faceți sport sau orice considerați că vă produce plăcere, motorul stării de bine.

Creați-vă un refugiu, o grădină secretă plină de amintiri, regrete, reflecții, păstrând astfel o bucățică de mister. Sunteți singurii “controlori” ai acestui refugiu, devoalând numai ce veți gândi că vă convine.

Urmăriți Impact.ro și pe