Cum să dezinfectezi jucăriile copiilor cu bicarbonat de sodiu. Toate mamele trebuie să aibă habar de acest truc

Ana Ionescu, Mihai Ianoși 23.05.2021, 22:30
Cum să dezinfectezi jucăriile copiilor cu bicarbonat de sodiu. Toate mamele trebuie să aibă habar de acest truc

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun aliat pentru curățarea și dezinfectarea casei. Dacă nu vrei să folosești produse cu substanțe chimice din comerț pentru a curăţa jucăriile copiilor, atunci trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu este o soluție ecologică sigură şi eficientă.

Amestecul cu bicarbonat de sodiu pe care toate mamele trebuie să îl știe

Jucăriile pot atrage numeroase bacterii, ce îi pot îmbolnăvi pe copii. La câteva zile, este indicat să cureți și să dezinfectezi jucăriile micuţilor. Pentru că nu este indicat să îi expui pe cei mici la chimicale, cea mai bună soluție este să folosești produse naturale, iar bicarbonatul de sodiu este un excelent dezinfectant pentru jucării. Înmoaie o cârpă într-un amestec de apă cu bicarbonat de sodiu și șterge jucăriile cu aceasta. Lasă-le să usuce foarte bine, apoi poți să le dai copiilor să se joace cu ele fără nicio grijă.

Bicarbonatul de sodiu curaţă grăsimea de pe caserolele din plastic

Dacă folosești frecvent caserolele din plastic pentru mâncare, cu siguranță te-ai confruntat cu situația în care grăsimea nu s-a curățat foarte ușor. Data viitoare, presară pe buretele de vase puțin bicarbonat de sodiu. Vei observa că grăsimea se curaţă astfel mult mai ușor, iar caserolele vor arăta ca noi.

Cum să dezinfectezi jucăriile copiilor cu bicarbonat de sodiu. Toate mamele trebuie să aibă habar de acest truc
Grăsimea de pe tigăi și oale este coșmarul gospodinelor. Bicarbonatul de sodiu de mare ajutor

Ce mai poți curăţa cu bicarbonatul de sodiu

Grăsimea de pe tigăi și oale

Grăsimea de pe tigăi și oale este coșmarul gospodinelor. Odată ce aceasta se întărește pe vase cu greu o mai poți curăţa. Totuși, există un truc: pune tigăile sau oalele în apă fierbinte, apoi freacă-le cu un burete abraziv, cu detergentul de vase obișnuit în care adaugi puțin bicarbonat de sodiu.

Împrospătează canapelele și saltelele

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să îți lipsească în casă. Acesta poate ajuta la împrospătarea canapelelor și a saltelelor, care atrag mereu praful. Presară peste ele bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze 15-20 de minute, apoi aspiră.

Curăţă petele de pe pereți

Ai acasă mici pictori care îți lasă mereu opere de artă pe pereți. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți să cureți foarte ușor petele de pe pereți, chiar și cei acoperiți cu vopsea lavabilă. Peste o cârpă umedă presară bicarbonat de sodiu și freacă urmele de pe pereți. Acesta elimină chiar și petele de pix ori creion.

Elimină mucegaiul din baie

Nu știi ce soluție să mai folosești pentru mucegaiul din baie? Tot bicarbonatul de sodiu te poate salva. Freacă zonele afectate de mucegai cu un burete umed peste care ai presărat bicarbonat de sodiu. Clătește apoi foarte bine şi vei observa că are un super efect.

Curăţă mai bine rufele

Chiar dacă în comerț se găsesc multe sortimente de detergenți, trebuie să știi că banalul bicarbonat de sodiu îți poate face rufele mult mai curate. Daca îl combini cu detergentul lichid vei echilibra nivelul pH-ului, iar hainele se vor curăța mai bine în mașina de spălat.