Cum să decojești ușor ouăle fierte. Toți am greșit până acum

Andrei Simion 02.04.2023, 22:19
Cum să decojești ușor ouăle fierte. Toți am greșit până acum

Decojirea ouălor fierte se poate dovedi a fi o sarcină extrem de dificilă și frustrantă, mai ales atunci când este nevoie ca acestea să fie aspectuoase. Toți am greșit până acum, dar câteva trucuri foarte simple îți vin în ajutor, astfel încât totul să fie floare la ureche.

Metode pentru decojirea ușoară a ouălor

Unul dintre trucurile pentru decojirea ușoară a ouălor este adăugarea de bicarbonat de sodiu în apa clocotită înainte de le pune la fiert. Acest ingredient ajută albușul să se separe de coajă, astfel că este extrem de util atunci când fierbi ouăle pentru a le vopsi de Paște.

Un alt truc ca să decojești ouăle mai ușor este să aștepți să se răcească după ce au fiert. Le poți pune într-un castron cu apă cu gheață pentru cinci minute înainte de a le curăța. Abia apoi, poți bate fiecare ou pe o suprafață dură pentru a forma mici crăpături în jurul cojii.

În timpul procesului de decojire, scufundarea ouălor într-un castron cu apă nu doar că poate ajuta la accelerarea procesului de curățare, dar și la clătirea fragmentelor de coajă rămase pe ou.

Ouale fierte cu bicarbonat de sodiu se decojesc mult mai usor
Ou fiert

Cum se decojește un ou fiert cu ajutorul unei linguri

Ouăle pot fi decojite și cu ajutorul unei linguri. Însă, mai întâi, este recomandat să le răcești într-o baie de gheață. Apoi, trebuie să găsești locul gol de la capătul mare al oului și să îl lovești ușor cu partea rotundă a linguri pentru a forma mici fisuri și a începe procesul de separare.

Apoi, desprinde cu degetele capătul mare al oului doar atât cât să faci loc pentru ca lingura să intre acolo. Cu partea concavă a lingurii orientată spre ou și partea rotunjită spre coajă, glisează lingura pe sub și în jurul cojii de ou, aplicând o mică presiune și separând coaja de ou.

Fierberea tare a unui ou este una dintre cele mai simple tehnici de gătit. Oamenii fierb ouă încă din jurul anului 5000 înainte de Hristos, după inventarea ceramicii. Ouăle fierte erau extrem de populare în Roma Antică, unde erau servite de către cei bogați ca aperitiv.

Urmăriți Impact.ro și pe