Cum să alegi fotograful pentru nuntă sau botez. „Detaliile cerute de clienți fac diferența”

Anca Manolica, Sorin Barbu 28.02.2023, 20:15
Cum să alegi fotograful pentru nuntă sau botez. „Detaliile cerute de clienți fac diferența”

Ai ales locul perfect pentru nuntă, rochia, costumele, florile și muzica, dar mai există un element foarte important care îți va asigura amintiri frumoase și de neuitat din ziua specială, fotograful. Fotografiile de nuntă ar trebui să surprindă impecabil cea mai importantă zi din viața mirilor, dar alegerea persoanei potrivite poate fi destul de dificilă. Iată de ce ar trebui să ții cont.

Cum să alegi fotograful perfect pentru evenimentul tău

Când vine vorba de planificarea unei nunți sau a oricărui alt eveniment important, de multe ori fotograful și cameramanul printre ultimii luați în considerare. O alegere destul de greșită, mai ales că imaginile sunt cele care rămân cea mai de preț amintire.

Artistul fotograf Dacian S Foldi a vorbit, în exclusivitate pentru EGO.ro, cât de importantă este discuția cu fotograful și de ce ar trebui să ții cont mirii atunci când faci o astfel de alegere.

„De obicei este destul de simplu. De la primul contact mie îmi place să mă și văd cu clienții nu doar prin mesaje și telefon, așa că față în față cred că putem defini mult mai repede cam tot ce îi interesează pe ei în primul rând (..)

Detaliile cerute de clienți fac diferența, pentru că eu vreau să văd cum văd ei, nu doar cum văd și eu întreg procesul”, a spus Dacian S. Foldi completând că această regulă nu trebuie aplicată doar în cazul nunților, ci la orice fel de eveniment.

Fotograf eveniment
Fotograf eveniment

„Orice fotografie are o poveste”

De asemenea fotograful recomandă ca mirii să lucreze cu o persoană cu care simt că au o chimie încă de la prima întâlnire,. Este un aspect extrem de important, căci în cazul în care nu sunt compatibili, starea emoțională se va resimți în cadrele luate.

„Orice fotografie are o poveste, de aceea încerc pe cât pot de mult, ca fiecare imagine să fie diferită una de cealaltă. Pentru că fiecare imagine poate să spună ceva”, a mai spus acesta.

De asemenea, la întâlnirea cu mirii fotograful trebuie să afle și care sunt persoanele apropiate acestora pentru a se asigura că le surprinde emoțiile în fotografiile lui.

„E bine să existe o astfel de discuție, mai ales că obișnuiesc să mă informez înainte. Sunt foarte importante discuțiile înainte de eveniment, oricare ar fi el, tocmai pentru a stabili care sunt persoanele din familie, care sunt persoanele mai important. Nu prea există discuții despre pe cine să nu fotografiez, dar trebuie să mă focusez pe părinți, oamenii apropiați.” mai completează Dacian S Foldi.

Citește și: Cele mai bune 18 imagini ale anului 2022. Topul făcut la Premiile Mondiale ale Fotografiei

 

Compoziție foto: Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...