Cum să ai mușcate pline de flori toată vara. Ingredientul care se pune în apa pentru udat

Badea Violeta 19.06.2022, 13:40
Cum să ai mușcate pline de flori toată vara. Ingredientul care se pune în apa pentru udat

Nu ai nevoie de o curte imensă sau de o grădină grandioasă pentru a te bucura de frumusețea florilor sau a plantelor. Cele din ghiveci pot oferi bucuria și răsplata grădinăritului, chiar dacă ești limitat la o terasă, un balcon sau o verandă. Fără dar și poate, unele dintre cele mai frumoase flori sunt mușcatele. Acestea sunt întâlnite peste tot, fie în interior, fie în exterior și au o frumusețe aparte. Iată, mai jos, cum le poți păstra pline de flori toată vara!

Cum se îngrijesc mușcatele

Mușcatele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai frumoase plante. Și unde mai pui că acestea nu sunt deloc pretențioase ca și îngrijire. Cu toate astea, specialiștii spun că ar fi bine să ții cont de câteva reguli esențiale.

Doar așa vei avea parte de flori tot anotimpul călduros. Conform horticultorilor, mușcatele trebuie ținute într-un loc luminos, însă nu este recomandat să fie ținute direct în razele strălucitoare ale soarelui.

De asemenea, specialiștii spun că aceste flori ar trebui udate doar la rădăcină, o singură dată pe zi, deoarece au frunze cu perișori. Se recomandă udarea acestora cu apă fiartă și racită, pentru a rezista mai mult.

Cum sa ingrijesti muscatele
Cum sa ingrijesti muscatele

Ce este bine să pui în apa cu care uzi mușcatele

Un alt sfat de care ar trebui să ții cont este acela că mușcatele ar trebui udate foarte bine fie dimineața, fie seara, iar din când în când ar fi indicat să li se facă și duș. În momentul în care li se face duș nu se folosește apa direct de la chiuveta, ci apa care a fost ținută într-o sticlă timp de aproximativ trei zile.

De asemenea, specialiștii spun că mușcatele se udă cu apa ținută într-un recipient timp de câteva zile, deoarece așa vor rezista mai mult, iar pentru ca florile să nu se ofilească se udă la două săptămâni cu lichid cu îngrășământ, apoi se face o pauză.

În plus, horticultorii spun că nu este bine să lași frunzele uscate în ghiveci, deoarece plantele nu vor continua să se dezvolte. Mai mult, există șanse ca mușcatele să fie invadate de ciuperci.

Urmăriți Impact.ro și pe