Cum s-a gândit un tânăr din Galați să facă bani? S-a dat drept preot și a plecat cu Boboteaza

Daniela Alexandru 11.01.2021, 17:24
Cum s-a gândit un tânăr din Galați să facă bani? S-a dat drept preot și a plecat cu Boboteaza

Un tânăr din Galați s-a gândit la o modalitate de a face rost de bani fără a munci prea mult. Așa că împreună cu alți doi amici au plecat prin cartierele orașului Galați…cu Boboteaza. Tânărul, de 18 ani, se dădea drept preot și mergea la enoriașii gălățeni cu Boboteaza. Ghinionul său a fost să dea nas în nas cu polițiștii Secției 3 Galați, care s-au autosesizat și i-au cerut tânărului să se legitimeze.

Cum s-a gândit un tânăr din Galați să facă bani

Enoriașii creduli l-au primit pe falsul preot în casele lor și i-au dat și bani, doar că infractorul nu a reușit să îi convingă pe toți că este față bisericească și poliția a fost anunțată. Când a fost oprit de oamenii legii, care i-au cerut să se legitimeze, tânărul nu a putut dovedi că este preot și a mințit că face parte dintr-o altă organizație religioasă cu sediul în Brașov.

În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tânărul nu era la prima abatere. Se mai dăduse drept preot și cu alte ocazii

După ce tânărul a mințit că este preot la Brașov, polițiștii au mai aflat că falsul preot mai strânsese bani și cu alte ocazii. În decembrie anul trecut, spunând că este preot, prin intermediul unui site de socializare, infractorul a cerut bani ca să construiască un lăcaș de cult,

Tânărul este anchetat acum pentru înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-au comis faptele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: