Cum s-a decis Daniela Gyorfi să se apuce de cântat manele. „Nu pot să te mint”

Badea Violeta 17.01.2023, 07:49

Daniela Gyorfi este, fără dar și poate, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de la noi din țară. Cu o voce inconfundabilă și o energie debordantă, aceasta a reușit să bucure cu muzica sa o mulțime de persoane de-a lungul timpului, dar oare cum s-a decis vedeta să se apuce de cântat manele? Ei bine, de curând, solista a dezvăluit misterul!

Daniela Gyorfi, detalii neștiute despre începuturile carierei sale. Cum a ajuns să cânte manele

Daniela Gyorfi, în vârstă de 54 de ani, are o carieră impresionantă de aproape două decenii și este una dintre cele mai apreciate cântărețe din România. Solista de manele face parte din garda veche a artiștilor care nu s-au ferit să abordeze acest gen muzical.

De-a lungul anilor, Daniela Gyorfi a cântat cu zeci de interpreți din domeniu și a fost invitată să întrețină atmosfera la numeroase evenimente.

După mulți ani petrecuți pe scenă, artista a dezvăluit cum a ajuns să cânte manele. Se întâmpla în anul 2004, când Liviu Guță i-a propus solistei să facă o colaborare.

„Deși eram semnată cu casă de producție, m-a sunat Liviu Guță, mi-a zis că are o melodie, știam melodia, și am spus, da, dar o facem cum cred eu.

M-am dus la Cristi Faur, el a făcut asta, am făcut niște melodii la Cristi Faur și așa am cântat muzica asta, de petrecere să spun. Clar, nu pot să te mint, e altceva și cred că mi-a plăcut și chestia asta că am putut să decid pentru mine, ce vreau să cânt.

Adică nu m-am dus la producător să stau: Domne, ce vrei să cânt? Nu, că nu-i bine aici, că melodia asta nu-i bună! Că asta nu-i de radio, că asta nu e așa, că stai puțin că e nu știu cine înainte!.

Am avut noroc că mi s-a terminat chiar în anul acela, chiar în vară contractul cu RBA, cu domnul Baron, pentru că domnul Baron mi-a aruncat melodia De ce mă minți? la gunoi, nu a acceptat să cânt așa ceva atunci.

După aceea că am luat discul de platină și toate discurile…Asta rămâne cea mai puternică melodie a mea până în momentul de față”, a dezvăluit Daniela Gyorfi pentru Playtech Știri.

Citește și Liviu Guță, dezvăluiri inedite din începuturile în muzică. „Mie nu-mi plăceau manelele”. Cum a ajuns să le cânte!

Daniela Gyorfi
Daniela Gyorfi

„Este clar că muzica asta s-a vândut foarte bine”

Daniela Gyorfi nu a regretat niciodată pasul făcut. Manelele au fost la mare căutare și încă mai sunt, iar artista a avut parte de numeroase colaborări de succes.

„Este clar că muzica asta s-a vândut foarte bine și acum se vinde foarte bine. Și în pandemie toți artiștii au făcut fuziune cu muzica balcanică, deci să fim realiști.

Asta nu înseamnă că ești mai puțin artist, asta nu înseamnă că ești mai puțin bun, din contră îi felicit pe cei care au luat decizii, care până atunci nici nu stăteau măcar în același platou cu cântăreții de manele sau de muzică de petrecere, pentru că nu suportau, că erau dive sau erau divi.

Au înțeles că nu cânți pentru tine în baie, ci pentru public și atât timp cât publicul te cumpără și muzica este plăcută și ai cântări, de fapt despre asta este vorba”, a mai spus solista pentru aceeași sursă.

Citește și Daniela Gyorfi, în culmea fericirii. A reușit după mulți ani. „M-aş fi bucurat dacă trăia mama şi vedea”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...