Cum poți rămâne fără contul de WhatsApp. Modalitatea prin care poți fi păcălit

Cristian Cojocaru 08.04.2021, 15:18
Cum poți rămâne fără contul de WhatsApp. Modalitatea prin care poți fi păcălit

Atacurile cibernetice iau tot mai mare amploare, astfel că fraudele în mediul online devin tot mai multe și mai agresive. Hackerii au dezvoltat o nouă modalitate prin care poți rămâne fără contul de WhatsApp.

Modalitatea prin care poți rămâne fără contul de WhatsApp

Infracțiunile pe internet nu reprezintă ceva nou și se speră ca, de-a lungul timpul, oamenii să devină tot mai conștienți și educați cu privire la aceste metode prin care infractorii cibernetici câștigă teren. Totuși, realitatea arată că oamenii cad tot mai des în plasa acestui tip de infractori, care pare că sunt mereu în căutarea de a dezvolta noi tipuri de înșelăciuni.

Una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie instant, WhatsApp este luată în vizor, cu precădere în ultimele de zile, de cei care dezvoltă noi metode de înșelăciune. Această nouă fraudă, dacă nu dai destulă atenție, poate sfârși prin piratarea și ulterior prin furtul contului tău de utilizator WhatsApp.

Metoda este una pe cât de simplă pe atât de eficientă. Astfel, utilizatorii primesc un mesaj text cu un cod de activare al aplicației WhatsApp. Ulterior, aceștia vor primi un mesaj WhatsApp de urmărire de la unul dintre contactele pe care utilizatorul le are în agendă, spunând că acel cod a fost trimis din greșeală și dacă poate trimite codul iniția înapoi.

Utilizatorii WhatsApp trebuie sa fie atenti din partea cui primesc mesajele
Utilizatorii WhatsApp trebuie sa fie atenti din partea cui primesc mesajele

Specialiștii recomandă o atenție sporită

Dacă ai primit un astfel de cod și l-ai trimis mai departe, atunci șansele ca acel cont să fie deja piratat sunt foarte mari și chiar ai putea spune ”La revedere!” de la contul de WhatsApp. Poate dintre voi vă întrebați care este modalitatea prin care hackerii au trimis un mesaj printr-un cont care aparține al unei persoane din agenda voastră?

Ei bine, este foarte posibil ca acele persoane să fi căzut în aceeași plasă a infractorilor cibernetici și astfel, contul lor să fie compromis. Momentan nu se știe ce încearcă hackerii să realizeze prin această nouă metodă însă este cert faptul că ceva de bine nu, având în vedere că tot mai multe conturi sunt piratate și ulterior furate.

Așadar dacă vă aflați în situația în care ați primit un astfel de mesaj, specialiștii recomandă să ignorați acel mesaj. Dacă totuși nu sunteți sigur, puteți contacta persoana din partea căreia ați primit mesajul însă printr-un apel telefonic, nicidecum prin aplicația WhatsApp. Astfel, vă asigurați că cel care v-a trimis mesajul este cu adevărat persoana reală. Sanșele sunt foarte mari ca acel mesaj să nu vină din partea expeditorului, ci a unui hacker.

Urmăriți Impact.ro și pe