Cum poți câștiga mulți bani pe Facebook. Mark Zuckerberg a dat drumul la robinetul cu bani

Ioana Bucur 15.07.2021, 18:51
Cum poți câștiga mulți bani pe Facebook. Mark Zuckerberg a dat drumul la robinetul cu bani

Veste extraordinară pentru „dependenții” de rețele sociale. Iată cum poți câștiga sume frumoase pe Facebook. Mark Zuckerberg a dat drumul la robinetul cu bani.

Cum poți câștiga mulți bani pe Facebook

Facebook face un pas important pentru utilizatori. Nedorind să piardă cursa împotriva principalilor rivali – TikTok și YouTube – compania a anunțat că are de gând să cheltuiască mai mult de un miliard de dolari în programe ce vizează compensarea creatorilor de conținut difuzat pe platformele sale de social media până la finalul anului 2022.

Vestea cea mare a fost dată chiar de Mark Zuckerberg, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

„Vrem să construim cele mai bune platforme, astfel încât milioane de creatori să-și câștige existența. Investiția în creatori nu este nimic nou pentru noi, dar sunt încântat să extind această muncă în timp”, a transmis Mark Zuckerberg, într-un mesaj postat pe Facebook, promițând „mai multe detalii, în curând”.

Decizia Facebook face parte dintr-o campanie de atragere a creatorilor de conținut, în contextul în care, în urmă cu câteva zile, TikTok a devenit prima aplicaţie concurentă destinată dispozitivelor mobile care a ajuns la trei miliarde de descărcări la nivel global, potrivit Reuters.

Printre investițiile pregătite de compania americană se numără programe bonus pentru plata utilizatorilor care ajung la anumite praguri de referinţă pe platformele sale, inclusiv pe Instagram, şi finanţarea utilizatorilor pentru a produce conţinut.  Facebook își dorește să „rupă” creatori cu un număr mare de urmăritori pe platforme precum YouTube, parte a grupului Alphabet, şi aplicaţia pentru video-uri scurte TikTok.

Cum poți câștiga mulți bani pe Facebook

Cum câștigă oamenii bani pe rețelele sociale? De mai mulți ani, platformele de socializare oferă sume frumoase artiștilor, „influencerilor” și altor utilizatori, prin reclamele afișate pe conturile lor, precum și a organizării de evenimente online cu plată sau remunerației plătite de anumite platforme în funcție de popularitatea lor.

TikTok investește două miliarde de dolari în utilizatorii săi

Reprezentanții TikTok au anunțat că, în următorii trei ani, compania va cheltui două miliarde de dolari pentru a sprijini creatorii.

„Cu un număr de 3 miliarde de descărcări, TikTok este a cincea aplicaţie, în affara jocurilor video, care se alătură unui nivel care a un domeniul exclusiv al Facebook”, a declarat firma de informaţii mobile Sensor Tower într-un raport de marţi.

În prima fază, bonusurile puse la bătaie de Facebook se vor acorda doar pe bază de invitație.

Pe platforma sa principală, creatorii de videoclipuri şi jucătorii online vor primi un bonus lunar dacă vor atinge repere cum ar fi difuzarea unui anumit număr de ore pentru a câştiga Stele, o formă de tipping digital pe care fanii o pot folosi pentru a plăti creatorii lor preferaţi în timpul videoclipurilor transmise în direct.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...