Cum pot primi şi angajaţii de la privat vouchere de vacanţă. Suma poate fi chiar mai mare de 1.450 de lei

Nicu Stan 16.02.2022, 18:45
Cum pot primi şi angajaţii de la privat vouchere de vacanţă. Suma poate fi chiar mai mare de 1.450 de lei

Cum pot primi şi angajaţii de la privat vouchere de vacanţă. Suma poate fi chiar mai mare de 1.450 de lei. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a informat că voucherele de vacanță vor fi acordate și angajaților din domeniul privat, însă valoarea acestora poate fi și de șase ori salariul minim pe economie.

Angajaţii de la privat pot primi și ei vouchere de vacanţă. Suma este una mare

Sunt vești bune pentru angajații din România, mai ales pentru cei de la privat, în ceea ce privește voucherele de vacanță pentru acest an.

Pentru anul turistic 2022-2023 se vor acorda voucehere de vacanță în valoare de 1450 de lei, pentru angajații la stat. Pentru angajații la privat, valoarea voucherelor de vacanță poate atinge de șase ori valoarea salariului minim.

Daniel Cadariu, ministrul Turismului
Daniel Cadariu, ministrul Turismului

Angajații de la stat vor beneficia de vouchere de 1450 de lei

„Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (n.red. de vacanță). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” a precizat ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, conform DCNews.

Voucherele sunt valabile cinci ani

De asemenea, la sfârşitul anului trecut Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Astfel, conform ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, ţinta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă şi creșterea productivității beneficiarilor, precum şi stimularea dezvoltării turismului românesc, corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos.

Ce operatori economici nu au voie să accepte vouchere

Actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanța pentru anul 2022 pe acei operatori economici care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În plus, toate unitățile afiliate sunt obligate să transmită facturile emise titularilor în sistemul naţional RO e-Factura până pe data de 1 aprilie 2022.

Jucătorii din Turism, mulțumiți

„Aici vă dau nota 10. Ați luptat”, a spus Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori din România în domeniul turismului. De partea cealaltă, ministrul turismului a recunoscut că nu este meritul său: ”Când am ajuns în Minister, Ordonanța era pregătită, să fim serioși. N-a făcut-o ministrul Cadariu, am făcut-o noi, ca echipă”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe