Cum pot femeile gravide din București să beneficieze de 2000 de lei. Anunțul făcut de primarul Capitalei

Elena Avramescu 28.07.2020, 11:50
Cum pot femeile gravide din București să beneficieze de 2000 de lei. Anunțul făcut de primarul Capitalei

După întreaga perioadă de izolare s-a fi declanșat un val de femei însărcinate în Capitală, pentru că în lunile iunie și iulie s-au depus 5000 de solicitări pentru stimulente financiare, după cum a afirmat Gabriela Firea.

Gravidele din București pot beneficia de 2000 de lei

“Suntem alaturi de viitoarele mamici din Bucuresti pe care doresc sa le asigur ca programul ‘Voucher Materna’, lansat la initiativa mea in anul 2018, continua! Acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, isi pot cumpara medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esentiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. ”

“Este un program care s-a bucurat de un succes enorm : pana in prezent, aproape 40 000 de femei insarcinate au primit vouchere in valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! ”

“Lunile iunie si iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitari, fiind lunile in care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2500 de dosare in fiecare luna de vara” a spus Gabriela Firea, potrivit antena3.ro.

Cum pot femeile gravide din București să beneficieze de 2000 de lei
Cum pot femeile gravide din București să beneficieze de 2000 de lei

Gabriela Firea mai spune că acest proiect este vital, pentru că va ajuta multe gravide să treacă prin întreaga perioadă de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic specialist. Se știe că în Romania sunt estrem de multe cazuri în care viitoarele mamici nu merg la un consult de specialitate și nici nu își fac toate analizele pentru că nu dispun de banii necesari.

“In prezent sunt circa 5000 de dosare în analiză și procesare pentru care urmeaza să se acorde voucherele Materna în perioada imediat următoare. Reamintim că voucher-ul Materna București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a luna de sarcină” a mai spus primarul Capitalei.