Cum parfumezi pilota sau plapuma după iarnă. Ingredientul din bucătărie care face toată treaba

Badea Violeta 21.02.2022, 17:19
Cum parfumezi pilota sau plapuma după iarnă. Ingredientul din bucătărie care face toată treaba

În anotimpul rece, dormitorul este, fără dar și poate, unul dintre locurile tale preferate. Aici te așteaptă un pat moale și o plapumă caldă pentru a viziona serialul favorit. Pentru a te bucura de tot acest confort, trebuie să ai grijă ca păturile tale să fie spălate, igienizate și parfumate. Cu siguranță îți dorești să ai mereu așternuturi curate și un mediu sănătos în locuință. Iată ingredientul din bucătărie care sigur te va ajuta să te bucuri de toate aceste lucruri!

Ingredientul minune care parfumează pilota sau plapuma

Primăvara se apropie cu pași repezi, așa că multe gospodine obișnuiesc ca în această perioadă să verifice starea pilotelor sau a plăpumilor.

Acestea se uită ca nu cumva ele să fie rupte, pătate în anumite zone sau murdare pur si simplu. De asemenea, așternuturile prind și un miros neplăcut din cauza umidității.

De cele mai multe ori, curățatea așternuturilor înseamnă foarte multă bătaie de cap. Indiferent dacă ai pilotă sau plapumă, vei observa că îți va fi aproape imposibil să o speli în mașina de spălat.

De asemenea, specialiștii spun că nu este o idee bună să cureți așternuturile în cadă, mai ales dacă acestea conțin umplutură sintetică. Este posibil ca fulgii să se strângă și plapuma să nu mai poată fi adusă niciodată la forma inițială.

Cum parfumezi pilota
Cum parfumezi pilota

Cel mai bun truc cu bicarbonat de sodiu

Ca să eviți astfel de probleme, noi ne-am gândit să-ți dezvăluim un truc natural care elimină mirosurile neplăcute și cel de umiditate.

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de bicarbonat de sodiu în 500 ml de apă, apoi să adaugi și douăzeci de picături de ulei esențial.

Toarnă compoziția într-un recipient și pulverizează pe plăpumi și pilote. De asemenea, experții spun că poți utiliza acest ingredient chiar și fără apă.

Presară puțin bicarbonat de sodiu cu ajutorul unei perii cu peri moi pe așternut, apoi adaugă și câteva picături de ulei esențial.

Lasă să acționeze timp de câteva ore. În cele din urmă, îndepărtează toate reziduurile cu ajutorul unui aspirator. Vei rămâne surprins de rezultate!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...