Cum ne afectează tehnologia 5G. Pericolul care apare la interferența cu sateliții meteo

Tehnologia 5G ne aduce viteză mult mai mare dar poate avea și efecte dăunătoare pentru alte servicii. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, sistemul ar putea afecta sateliții care ajută experții să întocmească prognozele meteo. Este vorba de sateliții care au capacitatea să furnizeze date despre fenomene meteo extreme.

Semnalul de alarmă este tras de Tony McNally, specialist în cadrul European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF). Acesta susține că unele reţele 5G pot transmite semnale identice cu cele ale vaporilor de apă. În aceste condiții, sateliţii pot ajunge să furnizeze informaţii eronate.

„(…)ar putea ajunge să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem extrem de îngrijoraţi”. Tony McNally, expert ECMWF

Efectul 5G asupra prognozelor meteo

Trebuie spus că influențele periculoase ar putea să apară ca urmare a introducerii tehnologiei 5G la scară globală. Experții ECMWF au explicat că erorile ar fi produse pentru că senzorii sateliţilor care monitorizează schimbările din atmosferă sunt hipersensibili. Pe baza datelor colectate de aceștia meteorologii pot estima efectele pe care le au schimbările atmosferice.

Când apar erori în timpul analizelor privind vaporii de apă, ploaie, zăpadă, etc., atunci și acuratețea prognozelor are de suferit.

E de presupus ce influență ar avea semnalele similare vaporilor de apă. Aceștia din urmă emit un semnal specific iar informația e captată de sateliți care ajunge, mai departe, la experții meteo. Dacă „lanțul” ar fi viciat de date false, unele fenomene meteo ar fi anunțate eronat.

„Asemenea date sunt vitale pentru capacitatea noastră de a face previziuni.” Niels Bormann, analist ECMWF

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI